NB I

Bocsánatot kért Kemenes miatt a Honvéd az MLSZ-től

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Mint ismert, a Honvéd-csapatkapitány Kemenes Szabolcs saját Facebook-oldalán kritizálta a szövetség azon döntését, miszerint a szombati, MTK elleni rangadót 18 óráról 15.30-ra hozták előre. Mint írja, a kánikula kellős közepén csak egy „dilettáns MLSZ-döntnök” határozhat úgy, hogy egy bajnokit ebben az időben rendezzenek meg.

A játékosok a HLSZ-t is kérték, kérje meg az MLSZ-t, hogy változtasson a döntésén. Eközben viszont a kispesti klub részéről Kemenes – amúgy jogos – kritikájára is reagáltak az alábbi közleményben:

Egy olyan élklubnak, mint a Budapest Honvéd vagy az MTK, egyik legfontosabb feladata, hogy játékosaival úgy érjen el teljesítményt, hogy közben azok egészsége, jóléte, morálja a lehető legmegfelelőbb legyen. A labdarúgó társadalomban senki, sem a klubvezetés, sem a játékosok, és szerintem az MLSZ funkcionáriusai sem gondolják, hogy elfogadható 38 °C-os kánikulában délután fél négykor mérkőzést játszani a Bozsik Stadionban. Ezért tartották meghökkentőnek a klubok játékosai, szurkolói, hogy az MLSZ Versenybizottsága szombaton, 2015. július 25-én 15:30-ra időzítette a Budapest Honvéd – MTK labdarúgó mérkőzést.

Amivel sem játékosaink, sem szurkolóink nem voltak tisztában, az az, hogy a televízió által közvetítendő mérkőzések kezdési időpontját nem a szövetség, hanem az MTVA határozza meg. A magyar labdarúgásban megszokott dolog, hogy mindenért, a silányt gabonaterméstől az időjárásig a Magyar Labdarúgó Szövetséget okolják. Ebbe a sajnálatos hibába esett játékosunk, Kemenes Szabolcs, aki Facebook bejegyzésével, és mások, akik más médián keresztül kritikával illették az MLSZ-t a szombati mérkőzés időpontja miatt. Ugyan mindannyian rendkívül rossznak tartjuk a szombati időpontot, a döntésért helytelen és igazságtalan az MLSZ döntéshozóit okolni, mert nekik ebben nem volt választásuk.

Ezért fenntartván mindannyiunk véleményét a mérkőzés időpontjának helytelenségével kapcsolatban, elnézést kérünk játékosunk, Kemenes Szabolcs, és mindenki más nevében, akik rossz helyre irányították a bírálatot. Egyben kérjük a Magyra Labdarúgó Szövetséget, hogy nyisson egy párbeszédet az MTVA illetékeseivel, hogy a jövőben elkerülhessük az ilyen döntéseket, amelyek nyilvánvalóan nem szolgálják a magyar labdarúgás érdekét.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!