NB I

HLSZ: a hőségben ne kelljen focizni

A Honvéd- és az MTK-játékosok érdekében írt levelet az MLSZ-nek a labdarúgók szervezete.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Mint ismeretes, az MLSZ szinte rögtön azután módosította az NB I második fordulójában (most szombaton) esedékes Honvéd–MTK mérkőzés időpontját, miután ismertté vált a részletes program. A televíziós társaságokkal történt egyeztetés után a szövetségi döntéshozók úgy határoztak, hogy a fenti találkozóra mégsem 18 órakor, hanem 15.30-kor kerül sor.

Az érintett csapatok játékosai ezután úgy döntöttek, hogy a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének segítségét kérik, hogy elérjék, az MLSZ változtassa meg döntését, mivel a módosított időpontban az egészségre ártalmas időjárási körülmények között, az előrejelzések szerint 36 fokos hőségben kellene futballozni. A szervezet természetesen megtette a szükséges lépéseket és – tolmácsolva a csapatkapitányok egybehangzó kérését – levéllel fordult dr. Barczi Róbert versenyigazgatóhoz.

A HLSZ honlapjánmár többször foglalkoztak a témával, utoljára a brazil és a tervezett katari világbajnokság kapcsán. A FIFA és a FIFPro komolyan vizsgálja a mérkőzések ideális időpontjának kérdését, ugyanis a magas hőmérséklet jelentősen veszélyezteti a játékosok egészségét és befolyásolhatja (ronthatja) a mérkőzés színvonalát.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik