NB I

Bajnokveréssel rajtolt az új NB I

A címvédő Videoton 1-0-s kikapott a Bp. Honvéd otthonában az élvonal első fordulójában.
OTP Bank Liga, 1. forduló
Bp. Honvéd – Videoton FC 1-0 (0-0)
Bozsik-stadion, 1500 néző. Játékvezető: Vad II
Honvéd: Kemenes – Baráth, Bobál D., Ignjatovics, Botka – Nagy G., Hidi, Kamber (Gazdag, 64.), Vécsei (Vernes, 76.) – Youla, Holender (Csábi, 89.). Edző: Marco Rossi
Videoton: Danilovics – Szolnoki, Juhász R., Lang, Fejes A. – Simon Á. (Pátkai, 61.) – Gyurcsó, Luijckx, Kovács I. (Trebotics, 69.), Oliveira (Koltai, 78.) – Ivanovszki. Edző: Bernard Casoni
Gólszerző: Youla (84.)
Kiállítva: Lang (83.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Bp. Honvéd otthonában játszotta az új szezon első NB I-es meccsét a bajnoki címvédő Videoton.

A 13. percben Kovács István passza után Ivanovszki lövését blokkolták a kispesti védők, hét perccel később pedig fordított volt a szereposztás, de a hazaiak ezt a labdát hatástalanították. A 27. percben Youla fejelt fölé, öt perc múlva pedig lövéssel próbálkozott, de Danilovics vetődve védett. A 37. percben már Vécsei Bálint beadása is veszélyes volt, aztán a szöglet után Youla fejese csupán néhány centivel ment el a kapufa mellett.

Az eseménytelen, unalmas kezdés után némileg felpörgött a játék, és a fővárosiak kerültek fölénybe: előbb Vécsei 26 méteres szabadrúgása szállt a kapu fölé, majd Holender szabadrúgását Vécsei fejelte mellé.

A második felvonás sajnos pontosan úgy kezdődött, ahogyan az első… Sőt ezúttal bő húsz percet kellett várni az első helyzetig: a 68. percben Youla lőtt Juhász Roland szorításában az oldalhálóba. A túloldalon Gyurcsó Ádám szabadrúgása szállt a keresztléc fölé. A 74. percben Youla kapott ragyogó passzt középen, már csak a kapussal állt szemben, de lábon lőtte a fehérvári kapust.

A Videoton ezután Juhász Roland fejese révén veszélyeztetett, majd emberhátrányba került, mert Lang Ádám megkapta második sárga lapját a 83. percben. A szabadrúgás után rögtön hátrányba kerültek a fehérváriak, mert Fejes András elvétette a labdát, Youla pedig a hálóba lőtt (1-0). A hajrában Koltai Tamás beívelése okozott veszélyt, de a vendégeknek nem jött össze az egyenlítés, úgyhogy vereséggel kezdték az új idényt.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori válogatott játékosa értékelte:

Jogos a Videoton veresége, illetve teljesen megérdemelten nyert a Honvéd, mert sokkal jobban akarta a győzelmet, és sokkal többet érte, hogy a mérkőzés ne legyen döntetlen, és a maga javára fordítsa. Az első félidőben azt lehetett látni, hogy meg voltak lepődve a Videoton játékosai, amikor letámadták őket a labdafelhozatal során a térfelük közepén, és nem hagyták őket futballozni a hazaiak. Ez ellen sajnos semmit nem tettek.

Nem az a meglepő, hogy az új játékosokról még nem sokat tudtunk meg, mert hiába játszottak, fent voltak a pályán, de sok játék egyelőre nincs. Viszont akik hozzásegítették a klubot a tavaszi bajnoki címhez, szintén mélyen a tudásuk alatt futballoznak. Nem tudjuk eldönteni, milyen erőállapotban vannak, bár halljuk, hogy nagyon sokat edzenek, de emellett futballozni is kellene. Látni kellene valami elképzelést, hogy körülbelül ezt szeretnénk játszani.

A bajnokcsapatnak sokkal többet kellene tennie, hogy a nyitómérkőzését megnyerje. Nagyon meglepő volt, hogy hozzáállásban, akarásban a kispestiek a Vidi fölé kerekedtek. Ez egy bajnokcsapatnál megengedhetetlen. Sok munka vár még a szakmai stábra, de egymás után jönnek a mérkőzések, és nincs sok idő a javításra. Márpedig rövid időn belül komoly változásnak kellene történnie mentalitásban és játékban is.

Olvasói sztorik