NB I

Változtat az MLSZ: kevesebb, de súlyosabb büntetéseket szabnak ki

Kirívó szabálytalanságnak számít a rasszista, a szélsőségesen obszcén, megbotránkoztató magatartás, a politikai megnyilvánulás, valamint továbbra is büntetendő a pirotechnika használata.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az MLSZ új típusú fegyelmi gyakorlatának első próbája volt az OTP Bank Liga első fordulója. A fegyelmi bizottság kevesebb kihágást büntet mint korábban, de a súlyos szabálytalanságok büntetési tétele magasabb lesz. Kirívó szabálytalanságnak számít a rasszista, a szélsőségesen obszcén, megbotránkoztató magatartás, a politikai megnyilvánulás, valamint továbbra is büntetendő a pirotechnika használata.

Az első fordulóban a mérkőzések túlnyomó részén jó hangulatú, a szabályokat követő szurkolás volt. Ahol esetleges szabálysértések fordultak elő, enyhítő körülményként vette figyelembe a fegyelmi bizottság, hogy azok nem voltak olyan súlyúak, hogy komolyabb büntetést indokoltak volna, illetve a rendezők ezekben az esetekben haladéktalanul sportszerű magatartásra szólították fel a szurkolókat.

OTP Bank Liga

Kálnoki Kis Dávid (Újpest FC) és Lang Ádám (Videoton FC) 1-1 mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A Haladás, szurkolói részéről hátrányosan megkülönbözető kifejezések használata miatt 50 ezer forint pénzbüntetést kapott.

Az Újpest FC – Paksi FC mérkőzésen a hazai szurkolók megbotránkoztató magatartást tanúsítottak, hátrányosan megkülönböztető kifejezéséket használtak, valamint a mérkőzés 8. percében egy hazai néző a pályakorláton belülre mászott, ezért a fegyelmi bizottság az Újpestet 100 ezer forint pénzbüntetésben részesítette.

A Békéscsaba – DVSC mérkőzésen a hazai szurkolók részéről tárgyak bedobálása, pirotechnika használata, valamint rendezési hiányosság miatt a Békéscsaba 50 ezer forint pénzbüntetésben részesült.

Strandlabdarúgás

Vitányi László 4, Sebestyén Norbert 1, Dudás Tibor 1, Ughy Márk 6, Bullás Imre 1, László András 1, Karacs Dániel 1, Somoskői Olivér 3 soron következő férfi felnőtt strandlabdarúgó bajnoki mérkőzésen való részvételtől eltiltást kapott.

A fegyelmi bizottság által határozatban kiszabott pénzbüntetésekből befolyt összeg teljes egészében az MLSZ által létrehozott Focisegély Alapítványhoz kerül. Az alapítvány a hazai labdarúgás – szociális, egészségügyi vagy egyéb okok miatt – segítségre szoruló és arra érdemes személyeit (elsősorban egykori labdarúgókat) támogatja. Az alapítványhoz fordulhat minden egykori labdarúgó, vagy közeli hozzátartozója, ismerőse, barátja, aki úgy ítéli meg, hogy az adott korábbi futballista, rossz életkörülményei vagy egészségi állapota miatt anyagi segítségre szorul.

Olvasói sztorik