NB I

A Vasas hosszabbított Vidával

Az U20-as válogatott játékos 2018 nyaráig kötelezte el magát az angyalföldieknél.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tovább folytatódik a Vasas FC jövőjének építése: Vida Máté két évvel meghosszabbította érvényben lévő, 2016 nyaráig szóló szerződését. Az erről szóló megállapodást a kedden látta el kézjegyével a tehetséges labdarúgó és Vancsa Miklós – írja a klub hivatalos honlapja.

– Ahogy azt már többször jeleztük korábban is, a Vasas FC elkötelezett abban a tekintetben, hogy fiatal magyar tehetségeknek adjon lehetőséget, és rájuk építve legyünk sikeresek. Az NB II-ből történő feljutásuk során is tetten érhető volt, hogy részünkről mindez nem puszta frázis, hiszen a szavakat tettek követik hétről, hétre. Így volt ez az első fordulóban is, ahol a Vasas a legtöbb fiatalt kültde pályára, köztük legfiatalabbként az 1996-os születésű Vida Mátét. Máté a nyári U20-as világbajnokságon is megmutatta tehetségét, hiszen alapembere volt a válogatottnak is, egy kivételével valamennyi mérkőzést végigjátszotta, méghozzá remekül. Ezt követően a hétvégén bemutatkozott az Nb I-ben is, és megmutatta a legfelsőbb osztályban is megállja a helyét. Természetesen klubunknak fontos, hogy hosszabb távon is számíthassunk azokra a fiatalokra, akiket hétről hétre építgetünk, így egyértelmű volt, hogy szerződés hosszabbítást ajánlottunk Máté számára már most, annak ellenére, hogy a jelenleg érvényes kontraktusa csak jövő nyáron járt volna le – mondta a klub ügyvezető igazgatója.

– Nagyon örülök, hogy Mátéval sikerült 2018 június 30-ig meghosszabbítani a szerződésünket, bízunk abban, hogy a jövő sikeres Vasasának egyik alappillére lehet majd. Ezúton is köszönöm Máté szüleinek, hogy együttműködtek a tárgyalások során, és sikerült olyan megállapodást tető alá hozni, ami mind Máténak, mind a Vasasnak kölcsönös előnyökkel jár. Célunk egyértelműen az, hogy tovább folytatjuk a jövő Vasasának építését azzal, hogy tehetségeinkkel rendre hosszú távú szerződéséket kötünk. Ezt tettük a közelmúltban Nagy Gergellyel, Hangya Szilveszterrel, Osváth Attilával, Novák Csanáddal, Szivacski Donáttal, vagy éppen Czingráber Mátéval akik valamennyien 2018 nyaráig kötelezték el magukat a Vasashoz – zárta mondandóját Vancsa Miklós.

Olvasói sztorik