NB I

Jó rajtot vennének a Békéscsaba ellen

Verpecz István jobb csapatnak tartja a Lokit, és hazai pályán továbbjutást vár a lett Skonto ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Csütörtökön a lett Skonto FK vendégeként játszott 2-2-et a DVSC-TEVA az Európa Liga-selejtező második fordulójának első mérkőzésén. Nem sok idő jut a pihenésre a debreceni játékosoknak, hiszen vasárnap az OTP Bank Liga nyitófordulójában az újonc Békéscsaba otthonában lépnek pályára. A hajdúságiak hálóőre, Verpecz István a Rangadó.hu megkeresésére értékelte a csütörtöki, lettországi találkozót.

– Jól kezdtük a mérkőzést, egy szép támadás után rúgtunk egy szép gólt. Aztán a vezetést mintha minket zavart volna meg, és elég pontatlanok voltunk, hibákat vétettünk, amiből az egyenlítő találatot is kaptuk. A második félidő elején megint egy védelmi hibából kaptunk gólt, de utána ismét mi támadtunk, és nekünk voltak nagyobb helyzeteink. A második játékrészben jobbnak éreztem a csapat játékát, úgyhogy ez biztató. Nem értünk el rossz eredményt, és úgy érzem, itthon ki tudjuk harcolni a továbbjutást, mert jobb csapatnak tartom magunkat – mondta Verpecz István.

– Összességében elégedettek az idegenben elért végeredménnyel?
– Úgy érzem, a második félidő alapján jobbak voltunk, nekünk voltak nagyobb helyzeteink. A két rúgott gól miatt végül is jó eredménnyel várjuk a visszavágót, de ha berúgjuk a helyzeteket, akkor nyerhettünk volna. Nem vagyunk csalódottak, de van hiányérzetünk a két kapott gól miatt. Ha itthon értékesítjük a lehetőségeket, akkor el tudjuk dönteni a párharcot.

– Vasárnap az újonc Békéscsaba otthonában kezdik a bajnokságot. Milyen meccsre számít?
– Úgy hallottam, nagyon sok néző várható, és akár telt ház is lehet Békéscsabán. Az Előre hosszú idő után került fel ismét az NB I-be, de nekünk pedig jó lenne jó rajtot vennünk. Nyerni szeretnénk, és remélem, ez így is lesz. Az ellenfélnél ismerek néhány játékost, aki korábban a DVSC-ben szerepelt, illetve a szakmai stábjuk is Debrecenben volt korábban, úgyhogy biztosan jól felkészítik a csapatot. Mi saját magunkkal foglalkozunk, jó mérkőzést várok, és természetesen szeretnénk nyerni.

– Mennyit vett ki a csapatból a csütörtöki Európa Liga-meccs, és az ezzel járó utazás?
– Valamennyit biztosan, de ehhez hozzá kell szoknunk. Egy héten két mérkőzésnek bele kell férnie egy profi labdarúgó életébe. Nyilván utaztunk is, de akklimatizálódni kell, mert kánikula lesz, és így sem lesz egyszerű. Alkalmazkodnunk kell a körülményekhez. Az biztos, hogy jó pálya fogad minket, amelyen lehet futballozni, úgyhogy remélem, nyerni fogunk.

– Milyen lesz a DVSC a tizenkét csapatos bajnokságban?
– Nem szeretnék jóslatokba bocsátkozni. Haladunk a megkezdett úton, koncentrálunk az adott mérkőzésre. Nyilván az a feladat, hogy minden meccsen a győzelemre törekedjünk. Majd meglátjuk, hogy mi sül ki ezekből.

Olvasói sztorik