NB I

Fel kell nőnie a feladathoz a Vasasnak

Bori Gábor abban bízik, hogy az angyalföldiek nem a kiesés ellen fognak küzdeni az NB I-ben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A tavasszal a Diósgyőr kölcsönjátékosaként szerepelt a Vasasban Bori Gábor, aki szerdán végleg az angyalföldiek játékosa lett, a rutinos középpályás kétéves szerződést írt alá. Bár nem eredeti posztján, hanem főleg jobbhátvédként számít rá a szakmai stáb, ő így is örömmel folytatja karrierjét a Fáy utcában.

– Örülök, hogy egy kisebb huzavona után sikerült aláírnom a szerződésemet. Kicsit tovább húztuk, mint amire számítottam, de a lényeg, hogy aláírtam a kétéves megállapodást. Már a tavasz során beszéltünk a közös folytatásról. Szóban jelezték a vezetők, illetve Szanyó Károly is, hogy számítanának rám a nyártól. Aztán valamilyen oknál fogva csak most került sor az aláírásra. A kölcsönadási szerződésem június végéig szólt, tehát addig mindenképp Vasas-játékos voltam – kezdte a Rangadó.hu megkeresésére a 31 éves Bori Gábor.

– Hogy sikerült a felkészülés és az edzőmeccsek? Készen áll a csapat a bajnoki rajtra?
– Úgy gondolom, mindenki normálisan elvégezte a kemény futásokat, amelyeket a mester elvárt. Kemény felkészülésen vagyunk túl, erősségre ez a mostani benne van a top háromban nálam. Mindegyik edzőmeccsen voltak biztató dolgok. Nyilván egy orosz első osztályú csapattal szemben ne várja senki, hogy mi tartjuk a labdát és formáljuk a játékot. Az Amkar Perm egy orosz középcsapat, és óriási különbségek voltak, de ellenük is voltak biztató jelek. Voltak olyan támadásaink, amelyeket ellenük is meg tudtunk csinálni, és amelyeket majd itthon is alkalmaznunk kell. Ha ellenük meg tudtuk csinálni, akkor az NB I-ben is végre kell hajtanunk.

– Mit vár a szezontól? Milyen lesz az idei Vasas?
– A tizenkét csapatos bajnokságban mások lesznek az erőviszonyok. Úgy gondolom, a Ferencváros felfelé kiemelkedik a mezőnyből, úgyhogy a Fradit mindenképp odavárom az elejére. A Videoton és a Debrecen is idetartozik, viszont a maradék kilenc csapat kiegyensúlyozott harcot fog vívni, ott már nincsenek akkora különbségek a keretek erőssége között. Néhány meccsen, egy-egy sorozaton, sérülésen, eltiltáson és ilyen apróságokon fog múlni, hogy valaki mondjuk nem negyedik, hanem tizedik lesz.

– Konkrét célkitűzést, elvárást fogalmazott meg a vezetőség a csapat felé?
– Konkrét célokról még nem esett szó. Nincs megfogalmazva, de újoncként nyilván a bennmaradás az elsődleges, ennek ellenére remélem, hogy nem a kiesés ellen fogunk küzdeni.

– Volt klubja, a DVTK ellen kezdenek a nyitófordulóban. Mire számít a meccsen, és mit gondol a mostani Diósgyőrről?
– Komoly mérkőzést várok, amelyre szerintem hat-nyolcezer ember ki fog látogatni. Erre is készülünk, szeretném, ha a csapatom nem ijedne meg, és a jobbik arcát mutatná. Azt gondolom, hogy a mostani Diósgyőr gyengült a tavalyihoz képest, de gyengének persze egyáltalán nem mondanám. Rengeteg jó játékosuk van, és elég sok barátom játszik ott, úgyhogy számomra kicsit furcsa meccs lesz, de remélem, hogy a csapatom felnő a feladathoz.

Olvasói sztorik