NB I

Újabb diósgyőriekkel egyeztek meg

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Egyed Balázs és Nemes Milán is aláírta élete első profi szerződését, így velük együtt már kilenc főre nőtt az utánpótláskorú, profi szerződéssel rendelkező labdarúgók száma a Diósgyőri VTK-nál. Mind a ketten saját nevelésű játékosok, akik rászolgáltak a bizalomra – írja a klub honlapja.

Egyed Balázst a Ligakupában láthattuk a nagy csapatban, Nemes Milán pedig három alkalommal már az első osztályban is bemutatkozott, ráadásul két gólpassz is fűződik a nevéhez.

– Mindkét srác nagy erőssége lehet a jövő Diósgyőrének, ezért szorgalmaztuk a szerződtetésüket – mondta el Árki Gábor, a DVTK sportigazgatója. – Nemes Milánt nem kell külön bemutatnunk, hiszen a szurkolók is láthatták milyen kvalitásokkal rendelkezik. Ahogy nemrég hirtelen Milán ölébe pottyant a lehetőség, és élni tudott vele, úgy előbb-utóbb Balázs is kerülhet olyan helyzetbe, hogy hirtelen kelljen bizonyítania. Biztos vagyok abban, ha egyszer megkapja a bizalmat, nyugodtak lehetünk, hiszen egy nagyon tehetséges kapusról van szó. Egy jó ideje már Veréb Gyuri bácsi és Lippai József kezei alatt fejlődik, hiszem, hogy látjuk még az első osztályban védeni.

– Hatéves korom óta a DVTK játékosa vagyok, azt hiszem, nem kell ecsetelnem, hogy mit jelent nekem ez a szerződés – mondta el Egyed Balázs. – Már hosszabb ideje együtt készülhetek az első csapattal, tudom mi a feladatom, várom a lehetőséget, hogy egyszer majd bemutatkozhassak, de addig is, amíg ez megtörténik, dolgozom ugyanúgy becsülettel. Köszönöm a bizalmat a vezetőségnek, az eddigi edzőimnek pedig hálás vagyok a belém fektetett munkájukért.

– Több lehetőség közül választhattam, ez nyílt titok, de nem szerettem volna elkapkodni a döntést – folytatta Nemes Milán. – A szívem a Diósgyőrhöz húzott, hiszen itt nevelkedtem, itt mutatkozhattam be a felnőttek között, és szeretnék még sok évet eltölteni ebben a csapatban. Egy miskolci srácnak nem lehet más célja, csak az, hogy hétről-hétre a diósgyőri publikum előtt bizonyítson, hiszen ilyen közönség az országban sehol máshol nincs. Igyekszem meghálálni a bizalmat.

Olvasói sztorik