NB I

Váczi Zoltán visszatért Békéscsabára

Újabb legenda tevékenykedik az Előre kötelékében; kettős feladatköre lesz.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az NB I-ben újonc Békéscsaba 1912 Előre honlapjánbejelentették, hogy a klub örökös legendája, az egykori kilencszeres válogatott játékos, az 1993–1994-ben bajnoki bronzérmes csapat oszlopos tagja, Váczi Zoltán ezentúl szakmai munkájával segíti a viharsarkiakat.

Zoran Szpisljak vezetőedzőnk elkötelezett híve a 103 éves klub hagyományainak, és hatalmas tisztelettel tekint az Előre-legendákra, így aztán kapva-kapott az alkalmon, amikor lehetőség nyílt az együttműködésre. A két szakember hosszas anekdotázása, majd megállapodása után Váczi elmesélte, hogyan került újra Békéscsabára.

– Mesébe illő történet, hiszen elsősorban régi-új hitvesem révén történt az egész dolog. Tizenhat év után, volt feleségem révén jöttem haza, aki nagy lökést adott a változtatásra és továbbra is mindenben támogat. Mindenki tudja, hogy az életem a foci és örömömre szolgál, hogy ismét a régi klubomat segíthetem – mondta Váczi Zoltán. – A személyes megbeszélésünket egyébként félórásra terveztük, amiből másfél lett, mindkettőnknek volt miről mesélni! Személyesen nem ismertem, de sokat hallottam róla, és figyelemmel kísértem szakmai munkáját. Örvendek, hogy tudása és „őrültsége” révén az Előre ismét az első osztályban szerepelhet. A továbbiakban – szoros együttműködésben a szakmai stábbal – a feladatom elsősorban utánpótlás-játékosok képzése lesz a felnőtt csapat számára. Meg kell találnom a fiatal tehetségeket és meg kell szerveznem az 1994-es öregfiúk-csapatot is. Nem titkolt közös célunk a klubbal, hogy a szurkolóinkat szeretnénk még nagyobb számban visszahozni a lelátóra. Úgy gondolom, ehhez minden lehetőség adott, amit megfelelőképpen ki kell használnunk, ezért személy szerint teljes vállszélességgel ki fogok állni.

Az egykori kiváló játékos hozzátette: Békéscsabán szeretnék elérni, hogy az utánpótlásképzés példaértékű és sikeres legyen, másrészt minél gyorsabban vissza szeretnék csábítani a régi játékosokat, hogy tapasztalatukkal és erejükkel újra segíthessék a klub munkáját.

Olvasói sztorik