NB I

Kikaptak a csabaiak Szabadkán

Sok helyzetet kidolgozott a Békéscsaba, de egy kivételével az összeset elpuskázta.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Spartak Subotica (szerb) – Békéscsaba 1912 Előre 2-1 (1-0)
Szabadka, 350 néző. Játékvezető: Vasic (szerb)
Békéscsaba: Mursits – Bényei, Koszó, Balog Zs., Juhász Gy. – Borbély, Viczián (Clemente, a szünetben), Korudzsijev (Birtalan, 80.), Laczkó (Fabio, 72.) – Punosevac (Szalai, 70.), Spitzmüller (Bagi, 75.). Edző: Zoran Szpisljak
Gólszerzők: Milic (20.), Ivanovic (87.), illetve Birtalan (89.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Debrecen elleni NB I-es nyitány előtti utolsó felkészülési mérkőzését játszotta a Békéscsaba a szerb élvonalbeli szabadkaiak ellen. A vendégeknél az újonnan igazoltak közül a kezdőcsapatban kapott lehetőséget a 22-szeres válogatott Laczkó Zsolt, a bolgár középpályás, Georgi Korudzsijev, és a szerb csatár, Bratislav Punosevac. Az első negyedóra tapogatózó játékkal telt, a vendégek behúzódtak saját térfelükre, és innen próbáltak kontrázni.

Aztán a huszadik percben egy hazai támadást követően jobbról középre adták a labdát, és a jól érkező Milic a hálóba lőtt (1-0). A hazai együttes ezt követően enyhe mezőnyfölénybe játszott. A csabaiak előtt is adódott lehetőség, ám két gyors akciójuk végén a támadók hibáztak.

A szünetben beállt a vendégeknél a napokban érkezett apró termetű spanyol támadó, Clemente, aki Vicziánt váltotta. Ebben a játékrészben a csabaiak bátrabban futballoztak, volt néhány lehetőségük, de azok megint kimaradtak. Zoran Szpisljak vezetőedző többször cserélt, és a hetvenedik percben beküldte a Kecskemétről érkezett 19 éves Szalai Dánielt, aki néhányszor ügyesen megvillant.

A 87. percben Ivanovic több békéscsabai játékost is kicselezett, majd mintegy 12 méterről bevette Mursits kapuját (2-0). Két perccel később Fabio a bal oldalról középre adott, és a csereként beállt Birtalan kilenc méterről a kapuba lőtt (2-1). A látottak alapján a lila-fehérek egyenrangú partnerei voltak a házigazdáknak, de a helyzeteket ezúttal is elpuskázták, így vesztesen hagyták el a pályát – tudósított a beol.hu.

– Nagyon kiegyenlített mérkőzést játszottunk, több helyzetünk volt, de azok sajnos kimaradtak, míg a Spartak két kontrából betalált. A mutatott játékkal elégedett vagyok. A jövő hétvégén a Loki elleni bajnoki nyitányon a helyzeteket jobban kell kihasználunk – idézi Zoran Szpisljak vezetőedzőt a megyei portál.

Olvasói sztorik