NB I

KTE: Vladan Szavics is búcsúzik

A kecskeméti futball történetének emblematikus alakja is távozik az élvonalból kizárt klubtól.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Távozik az élvonalból licenchiány miatt kizárt Kecskemét csapatától a város labdarúgásának emblematikus figurája, Vladan Szavics. Egy személyben testesítette meg a klub legnagyobb sikereit, de a mai napon elváltak a felek útjai.

A szerb játékos 2007 nyarán, a későbbi NB II-es bajnokcsapat egyik első igazolásaként érkezett, és elegáns játékával hamar a közönség kedvencévé vált. Alapember volt a feljutást kiharcoló együttesben, így a szezon végén a klubbal együtt válthatott osztályt. Bár már abban az évben is több csapat érdeklődött iránta, végül akkor és a következő hét esztendőben sem váltott, szerződését több alkalommal is azonnal meghosszabbította, ahogy azt elétették.

Az évek során az NB I egyik legjobb, és leginkább tisztelt légiósa lett, nevéről elismeréssel beszéltek az ország minden pontján, utolsó fellépésén vastapsot kapott az újpesti szurkolóktól is. Az újságírók egy alkalommal az ősz legjobbjának is őt látták, de megnyerte az NB I gólpasszversenyét is 2013-ban, majd egy évre rá a csapat házi gólkirálya lett. 2011-ben sérülés miatt csak perceket tölthetett a pályán a kupadöntőben, de az odáig vezető úton, illetve később az Európa Liga-selejtezőben is motorja volt a csapatnak.

Minden sikernek, minden kudarcnak részese volt a kecskeméti futball aranyéveiben, és hosszú ideig biztosan rekorder lesz az NB I-es meccsek tekintetében a KTE játékosok között. Az élvonalban 168 alkalommal, az összes tétmeccset nézve pedig 235-ször viselte az alföldiek lila-fehér szerelését.

– Nagyon büszke vagyok arra, hogy a KTE játékosa lehettem. Legalább ennyire szomorú vagyok, és legalább ennyire fáj az, ami történt. Húsz éve futballozom, de életem legszebb időszakát itt tölthettem el, csodálatos volt ez a nyolc év. Nem tudom eléggé megköszönni a szurkolóknak a szeretetüket, de köszönettel tartozom a klub összes alkalmazottjának is. Az NB III-ban mindenképpen maradtam volna, így nagyon megviseltek a történtek. A szívem örökre lila marad, és bízom benne, hogy a KTE számára lesz jövő – mondta búcsúzóul a kapitány.

Vladan Szavics az utóbbi nyolc évben maga volt a kecskeméti futball, ezért méltán nevezhetjük a KTE történetének legnagyobb játékosának – írja búcsúzóul a klub honlapja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik