NB I

Köszi MLSZ, csak a KTE – így üzent a kecskeméti csapatkapitány

A licenc nélküli alföldiek 3-0-ra kikaptak az Újpest otthonában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 30. (utolsó) forduló
Újpest FC – Kecskeméti TE 3-0 (2-0)
Szusza Ferenc Stadion, 1800 néző. Játékvezető: Berke
Újpest: Balajcza (Banai, 50.) – Heris, Litauszki, Hudák, Forró – Sztaniszavljevics – Nego (Szankovics, 77.), Balogh B., Szuljics – Andrics, Ojo (Perovics, 62.). Edző: Nebojsa Vignjevics
KTE: Tujvel – Szalai D., Szkopljak, Gyagya (Eninful, a szünetben), Farkas A. – Szivacski, Patvaros, Dudás D. – Szavics (Selyem, 60.) – Lévai (Gréczi, a szünetben), Novák. Edző: Bekő Balázs
Gólszerzők: Ojo (33.), Andrics (34.), Perovics (86.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A licenc hiányában az NB I-től búcsúzó Kecskemét az Újpest vendégeként játszotta utolsó mérkőzését. A záróforduló szombati első meccsén számos magyar fiatalnak adott lehetőséget a Diósgyőrbe távozó Bekő Balázs vezetőedző. A KTE március óta nyeretlen, az Újpest viszont elmúlt hat találkozóját megnyerte az élvonalban.

A második percben előbb Andrics, majd Kim Ojo lövését védte Tujvel. A 13. percben Szuljics lőtt a kapufa mellé, majd négy perccel később Kim fejelt a keresztléc fölé. A másik oldalon Hudák Dávid szerelte Novák Csanádot a tizenhatoson belül, Bekő Balázs vezetőedző indulatosan büntetőt reklamált, ezért a játékvezető elküldte a kispadtól. Megint újpesti helyzetek következtek: Andrics előbb a kapufát találta el, majd az újabb kísérletét Tujvel hatástalanította.

A 31. percben Andrics hibázott ziccert, majd Forró Gyula távoli lövése landolt a háló tetején. A 33. percben egy hazai szögletet követően Tujvel bravúrral védte Hudák próbálkozását, de Ojo fejesével szemben már tehetetlen volt (1-0). Egy perccel később Andics akcióból volt eredményes (2-0). A vendégeknek egyetlen kapura lövésük sem volt az első félidőben.

A második felvonás elején az újpestiek lecserélték Balajcza Szabolcsot, aki már-már gyanúsan sok puszit és ölelést kapott a csapattársaitól. Felvetődik: lehet, hogy ez volt a búcsúmeccse? A helyére a 21 éves Banai Dávid állt, akinek ez volt az első NB I-es meccse. A lefújás után Balajcza elmondta, hogy még kétéves szerződése van, tehát szó sincs búcsúról. Tíz perccel később a Kecskemét csapatkapitánya, Vladan Szavics is lement a pályáról, lecserélése közben levette a mezét, a pólóján lévő Köszi MLSZ, csak a KTE felirattal pedig a szövetségnek üzent.

Az esetet csak néhány másodpercig mutatta a Sport Televízió, amint meglátták, mi van a pólóra írva, kínos gyorsasággal elkapták a képet, és a békésen unatkozó és heherésző nézőket mutatták… Egy ideig nem is lehetett pontosan tudni, hogy Buzi MLSZ vagy Köszi MLSZ szerepel-e a pólón?! De mivel nem volt ráírva obszcén szó, vajon miért nem mutatta a tévé? A 86. percben Forró hajszálpontos beadás után Perovics pörgette a labdát a hálóba (3-0).

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Glázer Róbert, az Újpest és a Kecskemét korábbi vezetőedzője elemezte:

Mindkét csapat abban a szerkezetben játszott, amit megszoktunk. A Kecskemét 5-4-1-es felállásban szerepelt, és csak annyit változtatott, hogy kettő helyett Novák Csanád személyében csak egy csatára volt. Az Újpest 4-2-3-1-es felállásban játszott, és nagyszerűen kezdett, hiszen az első húsz percben négy-öt gólszerzési lehetősége adódott. Ekkor még látványos volt a játék.

A huszadik perc környékén elküldték a kispadtól Bekő Balázst, mert reklamált. Kívülről úgy láttam, mintha tizenegyes lett volna, de a televíziós lassítás alapján mégsem tűnt annak. A vendégek passzolgattak, de helyzetük nem volt, és nem éreztem bennük a tüzet. A Videoton ellen is több volt bennük, mint ezen a mérkőzésen. Többet vártam tőlük; elkísérte őket 100-150 néző, akik végig szurkoltak.

Az Újpest végig dominált; a második félidőben sokkal gyengébb lett a játék színvonala, de a pontrúgásaik veszélyesebbek voltak, több gólt is rúghattak volna. Közepes színvonalú mérkőzésen a jobb erőkből álló fővárosiak megérdemelten nyertek. Ez már a hetedik győzelmük volt zsinórban, nagyon szép sorozatot produkáltak. Szuljics kimondottan ügyes futballista, de az egész Újpest játéka tetszett, az utóbbi időben aránylag jól játszanak. Ezúttal nem késztették nagy erőfeszítésre őket, a KTE-től sokkal akaratosabb, agresszívebb játékot vártam, bár hozzá kell tenni, hogy sok fiatal szerepelt náluk.

Sajnálom őket, mert üde színfoltja volt az NB I-nek a Kecskemét, de ezen a meccsen nem érdemeltek pontot.

Olvasói sztorik