NB I

Lipták könnyedén beilleszkedett

A válogatott védő abban bízik, hogy a DVTK a dobogón végez a tizenkét csapatos bajnokságban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Június közepén jelentették be, hogy Diósgyőrben folytatja pályafutását a Győri ETO-tól távozó rutinos védő, Lipták Zoltán. A harmincéves, 18-szoros válogatott hátvéd már új csapatával kezdte a felkészülést, és edzőmeccsen be is mutatkozott a miskolci együttesben. Lipták Zoltánnal a DVTK büki edzőtáborában beszélgettünk.

– Miért éppen a Diósgyőrre esett a választása?
– Nem szerettem volna tovább várni, az elmúlt három-négy hónapot Győrben nagyon nehéz volt átélni. Emiatt nem nagyon akartam kivárni. Amikor eldőlt, hogy Magyarországon maradok, akkor jött ez a lehetőség, és úgy gondoltam, olyan csapatba szeretnék igazolni, ami meghatározó az NB I-ben, és reális esélye van arra, hogy elérjen bizonyos célokat. Más megkeresésem is volt itthonról, úgyhogy szerencsére több ajánlat közül tudtam választani – kezdte a Rangadó.hu érdeklődésére Lipták Zoltán.

– Milyenek a benyomásai? Hogyan halad a beilleszkedéssel?
– Abszolút jól állok. Több játékossal is fociztam már együtt, Koman Vladimirt a válogatottból ismerem, illetve Újpestről Barczi Dávidot és Egerszegi Tamást. Bekő Balázs vezetőedzővel is dolgoztam együtt a Videotonnál, úgyhogy elég könnyen ment a beilleszkedés.

– Mit tapasztalt az eddigi edzőmeccseken? Hol tart jelenleg a csapat?
– Éppen a felkészülés kellős közepén vagyunk. Ilyenkor nem annyira az eredmény számít, hanem hogy meglegyen a kellő terhelés, amit a bajnokságban majd kamatoztatni tudunk. Eléggé fáradtak most a lábak, de ilyenkor ez így van rendjén, és reméljük, hogy az elvégzett munka eredményességgel fog párosulni.

– Milyen lesz az idei DVTK? Hova érhet oda a bajnokság végén?
– Mint említettem, azért is jöttem ide, mert olyan csapatban akartam futballozni, ahol vannak célok. Nagyon bízom benne, hogy a dobogó valamelyik fokára oda fogunk érni.

– Mit vár a 12 csapatos bajnokságtól?
– Szerintem nehezebb lesz. Kevesebb csapat lesz, de több jó játékos. Nüánszokon fog múlni ez a dolog, és úgy érzem, hogy ez a bajnokság izgalmasabb lesz, mint az előző.

– Egyénileg milyen célokkal vág neki a szezonnak?
– Szeretném végigjátszani az évet, és szeretném, hogy minél eredményesebben, minél több pontot szerezve, minél előrébb végeznénk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik