NB I

Felcsútról erősített a Diósgyőr

Tamás Márk a legújabb DVTK-szerzemény.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Fiatal kora ellenére rutinos védőt igazolt a DVTK. Tamás Márk csütörtökön délután aláírta szerződését Diósgyőrben, majd gyorsan autóba ült és késő este megérkezett Bükfürdőre. A játékos átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton is. Most már csak Bekő Balázs vezetőedzőn múlik, hogy pályára lép-e a következő napokban – adta hírül az edzőtáborozó klub honlapja.

Tamás Márk a Videoton FC-ben nevelkedett, ahol a 2012–2013-as szezonban került a felnőtt keretbe, bajnoki mérkőzésen nem lépett pályára, ellenben a Ligakupában három mérkőzésen is szerepelt. 2013 nyarán csatlakozott a Puskás Akadémiához, ahol hamar alapembere lett a csapatnak. Összesen 38 bajnokin kapott lehetőséget, ebből 32 alkalommal 90 percet játszott.

– Az első Diósgyőrben lejátszott mérkőzésem után azonnal megfogott a Diósgyőri Stadion hangulata – mondta el Tamás Márk. – Úgy érzem, hogy a fejlődésem szempontjából nagyon jól választottam. Remélem számomra is megadatik hamarosan, hogy hazai játékosként lépjek pályára a diósgyőri közönség előtt. Szeretném magam beverekedni a kezdőcsapatba, később pedig szeretnék stabil kezdőként játszani hétről-hétre. A csapattársak közül Bacsa Patrikot a korosztályos válogatottakból már jól ismerem, a többieket annyira még nem, de erre is jó most ez az edzőtábor, hogy jobban megismerjük egymást.

– Egy fiatal, tehetséges utánpótlás válogatott védőt sikerült igazolnunk – mondta el Árki Gábor, a DVTK sportigazgatója. – Kora ellenére viszonylag sok első osztályú mérkőzésen játszott. Bal lábas, ami a mai magyar játékospiacon rendkívül ritka. Nagy előnye, hogy több pozícióban is szerepeltethető. A hozzáállása és a mentalitása is közrejátszott abban, hogy leigazoltuk. Rajtunk kívül más patinás kluboktól is kapott ajánlatot, de nagyon hamar meg tudtunk egyezni, hiszen ő is mindenféleképpen nálunk szerette volna folytatni a pályafutását.

Olvasói sztorik