NB I

Vidi, Hali, Honvéd, Békéscsaba: nem kell szurkolói kártya

Gyűjtő! Diósgyőrben sem kötelező.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook–on!

Mint arról honlapunk is beszámolt, szerdán reggel jelentette be az MLSZ, hogy a következő idénytől immár nem lesz kötelező a szurkolói kártya. A klubok maguk dönthetik el, hogy kötelezik-e szurkolóikat a kártya kiváltására. Ahogy folyamatosan frissülő cikkünkben láthatják, vannak csapatok, melyeknél biztosan nem kívánnak élni ezzel a lehetőséggel.

A Bp. Honvéd üdvözli az MLSZ azon döntését, hogy a jövőben nem teszi kötelezővé a klubkártyát. Az új bajnokság kezdetétől Kispesten sem lesz kötelező a klubkártya használata – írja a klub honlapja.

Mint írják, a Bozsik-stadionban az MLSZ döntése nem okoz semmilyen gondot, hiszen évek óta rend van a kispesti pályán. A jövőben tehát nem lesz kötelező a klubkártya, ugyanakkor a gyorsabb bejutás érdekében javasolják, hogy szurkolók használják a klubkártyát, hiszen az jelentősen csökkenti a várakozást a pénztáraknál.


A Szombathelyi Haladás Szurkolói Körének elnöke a csapat fórumán azt írta, hogy egyeztetett Tóth Miklós ügyvezetővel, aki elmondta, hogy a Haladás sem teszi kötelezővé a kártya használatát.

A klub hivatalosan még nem kommentált.


A Videoton üdvözli az MLSZ döntését.

Élve az MLSZ nyújtotta lehetőséggel a Videoton FC a Sóstói Stadionban, az elmúlt idényhez hasonlóan, továbbra sem teszi kötelezővé a szurkolói kártya használatát. A kölcsönös bizalomra épülő, egy idényre szóló időszak ugyanakkor mind a klubra, mind a szurkolókra komoly felelősséget ró, hiszen a szövetség elnöksége a következő szezon végén visszatér a kérdésre, és megvizsgálja a döntés hatásait a szurkolásra vonatkozó szabályok betartására – írja a www.vidi.hu.

Az MTK-nál egyeztetnek a szurkolókkal.

A Magyar Labdarúgó Szövetség szerdán nyilvánosságra hozott döntésével összefüggésben, mely szerint a szövetség az új bajnoki szezonban nem teszi kötelezővé a szurkolói kártya használatát, az MTK Budapest vezetősége haladéktalanul egyeztet a klub szurkolóival, a szurkolói szervezetek és csoportok képviselőivel, és a véleményük figyelembe vételével, velük közösen kíván dönteni a kérdésben – adta hírül az MTK honlapja.


Az Újpest FC vezetősége egyelőre nem kíván állást foglalni, a hivatalos tájékoztatás után alakítja ki álláspontját a 2015–2016-os szezon klubkártyára vonatkozó politikáját illetően – jegyzik meg a klub honlapján.


Békéscsabán ajánlják, de nem teszik kötelezővé a kártyát.

A Békéscsaba 1912 Előre hazai első osztályú mérkőzéseit klubkártya kiváltása nélkül is meg lehet tekinteni. Az MLSZ közleményből azonban az is világosan látszik, hogy ettől függetlenül a belépőjegy és/vagy bérlet vásárláskor továbbra is szükséges a személyi adatok megadása. A Békéscsaba 1912 Előre nem teszi kötelezővé a klubkártya kiváltását, de kifejezetten ajánlja – írja az 1912elore.hu.


Az MLSZ döntése alapján a Diósgyőri VTK vezetése úgy határozott, hogy a 2015–2016-os bajnokságban a Diósgyőr hazai mérkőzései klubkártya nélkül látogathatók.

Üdvözöljük a szövetség döntését – mondta el Szabó Tamás, a DVTK ügyvezetője a klub honlapján. – Szeretettel várjuk mérkőzéseinken mindazon szurkolóinkat, akik az elmúlt időszakban távol maradtak a Diósgyőri Stadionban megrendezett találkozóktól. Terveink szerint a DVTK Klubkártya mostantól elsősorban egyfajta kedvezménykártyaként funkcionál. A klubkártyával rendelkező szurkolóink a következő bajnokságra szóló bérletük megvásárlásakor az őszi szezonban kettő hazai találkozót tekinthetnek meg ingyenesen.


A Debreceni VSC-nél egyelőre a következő szezonról nem esett szó, az viszont biztos, hogy a csütörtöki Európa Liga-mérkőzésre nem kell szurkolói kártya.

Olvasói sztorik