NB I

Gipszben a Vasas gólvágója

Remili Mohamed törött hüvelykujját nem kellett megműteni, de 4-5 hétig így is rögzítve lesz.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Szombaton, a Vasas-NK Osijek (2-0) mérkőzés 36. percében Remili Mohamed ütközött egy horvát védővel, ennek következtében jobb kezének hüvelykujja szerencsétlenül beleakadt ellenfelének mezébe. A csapatkapitányt le kellett cserélni, egy erős gézkötéssel rögzítették a sérült ujjat. Hétfő délelőtt a Sportkórházban megröntgenezték: kiderült, hogy a csont eltörött.

– A Sportkórház egyik kézspecialistája elmondta nekem, hogy a röntgenfelvétel alapján nincs szükség műtéti beavatkozásra, hanem rögtön gipszkötésbe lehet helyezni a törött ujjat. A legjobb esetben is azonban legalább 4-5 hétig rajta kell tartani a kötést, aminek első 10-12 napja alatt a hagyományos gipszrögzítést kell alkalmazni. Ez azt jelenti, hogy az ausztriai edzőtábor utáni hét felülvizsgálata során dől el – hogyha 70-80 százalékosan már addigra összeforrt a csont – hogy alkalmazható-e a könnyített sportgipsz – mondta Remili a klubhonlapnak.

– Ez azt is jelentheti, hogy edzenem szabad, de várhatóan a felkészülési meccseket még ki kell hagynom. Remélem, hogy az NB I-es bajnoki nyitányon már ott lehetek a pályán és játszhatok. Ha optimistán közelítem meg a bajt, akkor azt mondom jobb, hogy nem a lábam sérült meg, másrészt még jól is elsülhet a dolog, mert legalább játékéhségem lesz, amire mérkőzésen pályára léphetek – tette hozzá.

Olvasói sztorik