NB I

Vasas-siker az eszékiek ellen

Az élvonalban újonc angyalföldiek 2-0-ra győzték le a horvát első osztály NK Osijek csapatát.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Vasas FC – NK Osijek (horvát) 2-0 (1-0)
Illovszky-stadion, 300 néző
Vasas. 1. félidő: Hermány – Bori, Pajovics, Tamás L., Hangya – Vida, Adamovics – Vass P., Lázok J., Remili (Ádám M., 36.) – Novák. 2. félidő: Nagy G. – Osváth, Preklet, Grúz, Görgényi – Gál M., Berecz – Ádám M., Czvitkovics, Murka – Kenesei. Edző: Szanyó Károly
Gólszerzők: Remili (31.), Czvitkovics (66.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A horvát élvonalbeli NK Osijek ellen játszott felkészülési mérkőzést az NB I-ben újonc Vasas.

Az angyalföldiek részéről Novák Csanád volt rendkívül aktív a meccs elején. Előbb a tíz méterről leadott lövését kellett blokkolniuk az eszékieknek, majd egy szöglet után hét méterről a kapu fölé fejelt. A 23. percben Vass Patrik csapott le egy előreívelt labdára, eltolta Mikulic kapus mellett, aki buktatta, de aztán jóvátette a hibáját, miután Remili büntetőjét kivédte. A folytatásban Vass Patrik veszélyes sarokrúgását Tamás László fejelte fölé hat méterről.

A vendégek a saját térfelükre visszahúzódva védekeztek, és onnan próbáltak kontrákat vezetni – kevés sikerrel. A 31. percben Lázok passzát Remili 17 méterről a hálóba lőtte (1-0). Nyolc perccel később Hangya beadását Novák Csanád pörgette a kapu mellé. A szünet előtt Vida remek passza után Vass Patrik tört be a büntetőterületen belülre, a csereként beállt Culjak azonban becsúszva szögletre mentett. Az első játékrészben a Vasas járatta a labdát, de veszélyeztetni többnyire pontrúgás után tudott.

Nešto manje od sat vremena dijeli nas od početka utakmice u Budimpešti. Sastav bijelo-plavih je: Mikulić, Lukić, Arseni…

Posted by Nogometni klub Osijek on 2015. június 27.

Az újrakezdést követően Ádám Martin csapott le egy labdára az eszéki tizenhatos sarkánál, majd a középen érkező Kenesei elé passzolt, de hatméteres, lapos lövést Mikulic védte. A 48. percben Kenesei passzolt Murka elé a tizenhatoson belül, a fiatal csatár egy csel után hét méterről lövés helyett passzolt, így a vendégvédelem fel tudott szabadítani. Újabb öt perc elteltével Kenesei húszméteres szabadrúgása centikkel ment el a kapufa mellett.

A második félidő elején látott Vasas-rohamok alábbhagytak, és az eszékiek járatták a labdát. A folytatásban megint a hazaiak kerültek fölénybe, és a 66. percben újabb gólt szereztek: Görgényi kapott remek kiugratást a bal oldalon, az alapvonaltól középre passzolt, Czvitkovics Péter pedig nyolc méterről a kapu közepébe lőtt (2-0).

A 69. percben Kenesei húszméteres lövése kipattant a kapusról, Murka lecsapott rá, de Malenica bravúrral védeni tudta a közeli próbálkozást. A 82. percben Ádám Martin beadása találta üresen Keneseit, a csatár kilencméteres fejesét Malenica védte vetődve.

A mérkőzés egészében a Vasas játszott fölénybe, és ez kétgólos győzelmet ért a NK Osijek ellen – tudósított az onlajnok.com.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik