NB I

Kuttor Attila továbbra is Szombathelyen dolgozik

Bár az egykori válogatott játékos távozott a Haladástól, az Illés Akadémián nem búcsúztak el tőle.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Kuttor-család a kosárlabdázó leánygyermek, Enikő miatt költözött Székesfehérvárról Sopronba, hét évvel ezelőtt. A kétszeres bajnok, korosztályos válogatott ifjú hölgy most érettségizett, és nyáron az Egyesült Államokban, Pittsburghben folytatja az egyetemen, kosaras ösztöndíjjal – írja a feol.hu.

– Mivel a lányom távozik a hűség városából, nem logikus, hogy maradjunk a nyugati határszélen. Hat évet éltünk Sopronban, az utóbbi egyet Szombathelyen, én ott edzősködtem, természetesen a futballban, a lányom pedig megtette a hatvan kilométeres távolságot, Sopronba. A fiam, Gergő tizenhárom éves, szintén kosárlabdázik. Sopronban kezdett, három évet ott töltött, az utóbbi kettőt pedig Szombathelyen. A nyártól Fehérváron folytatja. Mindkét gyerek ügyes, bízom abban, hogy élsportolók lesznek. Illetve Enikőnél ez már eldőlt, korosztálya egyik legjobbja – mesélte Kuttor Attila, akinek a felesége, Lakosa Edit élvonalbeli kosárlabdázó volt, ezért választotta mindkét gyerek azt a sportágat.

A borsodiak születésű Kuttor volt a csapatkapitánya a Videoton egyetlen Magyar Kupa-győztes együttesének, 2006-ban. A mai napig rekorder a mezőnyjátékosok között, az élvonalban játszott 560 mérkőzés kapcsán, a teljes mezőnyt tekintve mindössze egykori MTK-s csapattársa, a kapus Végh Zoltán előzi meg, aki 569 élvonalbeli fellépéssel rendelkezik. A jobbhátvéd a válogatottban 19 alkalommal szerepelt.

A játéktól 2010-ben, Szombathelyen búcsúzott, majd edzősködni kezdett az Illés Akadémián, Tóth Lászlóval dirigálták az utánpótlást, az U21-es gárdának volt az edzője. Ezüstérmesek lettek a bajnokságban, a legfelső korosztályokban ez a legjobb eredménye a vasi utánpótlás-nevelő műhelynek. Idén tavasszal két meccsen vezetőedzőként ténykedett a bennmaradásért küzdő Haladásban, egy döntetlen és egy vereség a mérlege.

– Pápán döntetlent értünk el, majd a Dunaújvárostól kikaptunk otthon, utána a vezetők leváltottak. Az elveimmel ellenkező jelenségeket tapasztaltam, amit szerettem volna a magam elképzelései szerint megoldani, de a vezetők részéről ellenállásba ütköztem, felállítottak. Visszatértem a 21 éven aluliakhoz, velük fejeztem be a szezont. A nyarat Fehérváron töltöm a családdal. A lányom az augusztusi Európa-bajnokság után költözik a tengerentúlra, én pedig az Illés Akadémia U19-es csapatát fogom irányítani. Két meccs jutott nekem az élvonalban, nem kizárt, hogy később ismét megpróbálom. Az iskolát el kell végeznem, egyelőre A-licenccel rendelkezem, szeretném megszerezni a pro képesítést, ami 2017-ben indul újra.

– Úgy gondolom, nem volt korai a bemutatkozás, ám a helyzet nem volt ideális, ugyanis egy bennmaradásért küzdő, ezer sebből vérző csapathoz kerültem, ahol nyugodt, szisztematikus munkára nem volt lehetőség. Ha esélyt kapok a folytatásban, szívesen edzősködnék a legmagasabb osztályban, de egyelőre jól érzem magam az utánpótlásban is. Nem vagyok törtető típus, nem ajánlgatom magam, nem késtem le semmiről. 45 évesen még van időm mindenre – nyilatkozta Kuttor Attila.

Olvasói sztorik