NB I

Újabb kapust igazolt a Videoton

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook–on!

Gábor Péter kétéves szerződést kötött a Videotonnal. A tehetséges kapus eddig a klub második csapatában szerepelt – írja a vidi.hu.

Gábor Péter 1992. február 26-án született Budapesten. A jó képességekkel megáldott labdarúgó a Goldballban kezdte pályafutását, majd fiatalon megfordult az MTK-ban, Újpesten, a Honvédnál, a Ferencvárosnál, Pakson, Kápolnásnyéken és az akkor még a Vidi második együttesének számító Puskás Akadémiában is.

Hét társával együtt 2011-ben írta alá első munkaszerződését a Vidivel. Egy évvel később remek teljesítményt nyújtva mutatkozott be az NB II-ben, majd a következő két szezonban az NB III-as Vidi II. kapusa volt. Ez idő alatt bekerült a forduló NB III-as válogatottjába is. Az ausztriai edzőtáborban pedig már az első csapatban is bemutatkozott, a Wolfsberger elleni mérkőzésen csereként lépett pályára.

– Nagy változást jelent az életemben, hogy a Vidi első csapatának keretéhez kerültem. Alig egy évvel ezelőtt nyilatkoztam, hogy ez az egyik legnagyobb álmom, boldog vagyok, hogy valóra vált. Nagyon sokat dolgoztam ezért, de megérte. Tisztában vagyok vele, hogy ez egy olyan lehetőség számomra, amely egyúttal hatalmas felelősséggel is jár, szeretném bizonyítani, hogy nem véletlenül kerültem ide. Eddig is nagyon motiváltan dolgoztam az edzéseken, ez nem lesz másképp a jövőben sem. Bíró Imrével lassan öt éve, hogy együtt dolgozunk. Rengeteget köszönhetek neki, kiváló kapusedző. Nagyon jól ismerjük egymást, és remekül tudunk együtt dolgozni. Nagy részben neki köszönhető, hogy olyan kapussá váltam, akit alkalmasnak tartott a Vidi vezetése arra, hogy az NB I-es csapat keretének tagja legyek. Rövid távú célom, hogy edzéseken, felkészülési mérkőzéseken bizonyítsam, jó döntés volt felhozni az első csapathoz, hosszabb távú célom pedig az, hogy Sebők Zsolt után én legyek a következő magyar kapus, aki NB I-es mérkőzésen őrzi a Vidi kapuját – nyilatkozta a klubhonlapnak Gábor Péter.

– Miután az utánpótlás ismét teljes egészében átkerült a Vidihez, úgy gondolom, hogy ez az igazolás is azt jelzi, hogy a tehetséges fiatalok előtt nyitva van az első csapat ajtaja. Gábor Péter maximális bizalmát élvezi a klubnak, és reméljük, fejlődése az első csapatnál is töretlen lesz. Úgy gondolom, hosszabb távon az egyik értéke lehet a Vidinek – fogalmazott Burcsa Győző klubigazgató.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!