NB I

Normális a hangulat a nyíregyházi öltözőben

Szokol Zsolt szerint az edzésekben és a körülményekben nem változott semmi a Spartacusnál.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mint ismert, a Nyíregyháza az egyik csapat, amely nem kapott licencet az NB I következő idényére, így a harmadosztályban kell indulnia. Érdekesség, de a labdarúgók közül mégsem igazolt el mindenki a Spartacustól, hanem vállalják az NB III-at. Ezen a héten Szokol Zsolt neve is felkerült a maradók listájára. A 25 éves védő az előző szezonban 22 bajnoki meccsen lépett pályára az élvonalban, és egy találat fűződött a nevéhez. A Nyíregyháza szerdán kezdte meg a felkészülést a következő szezonra.

A Rangadó.hu érdeklődésére Szokol elmondta: bár voltak ajánlatai, szorította az idő, és végül maradt a Szparinál.

– Az, hogy még volt hátra egy év a szerződésemből, kicsit jobban meghatározta a sorsomat, mert csak akkor tudtam volna váltani, ha pénzt ad értem egy klub. Természetesen érdeklődések voltak, de komolyabb kérőről nem hallottam. A Nyíregyháza szeretett volna megtartani, és mivel szorított az idő, én sem zárkóztam el a tárgyalásoktól. Végül úgy döntöttem, hogy maradok a Szparinál, hiszen ismerem a terveket és a közeget – mondta Szokol Zsolt.

– A csapattársai, akik szintén a klubnál maradtak, próbálták győzködni?
– Erről nem nagyon beszéltem velük. Közülük is voltak olyanok, akiknek jól jött a klub ajánlata, hiszen éppen sérülésből tértek vissza, és úgy sokkal nehezebb elhelyezkedni. Rezes László is hasonlóan döntött, neki keresztszalag-szakadása volt a szezon első felében, a másodikban pedig nem úgy jött ki a lépés, ahogy tervezte.

– Milyen a hangulat Nyíregyházán, különösen a csapaton belül?
– Szerdán kezdődtek az edzések, és úgy gondolom, teljesen normális a hangulat az öltözőben. Többen is maradtak az előző brigádból, illetve a fiatalok is velünk edzettek, akik közül majd a vezetőedző kiválasztja, ki maradhat a felnőtt keretben. Mátyus János mondta, hogy el kell felejteni, ami volt. Azzal sem kell foglalkoznunk, hogy Révész Bálint kap-e kártérítést vagy nem. Nekünk arra kell figyelnünk, hogy új csapatot építsünk, amely lehetőleg megnyeri a bajnokságot.

– Vajon mennyire lesz furcsa az NB I után a harmadosztály?
– Ezt az első bajnoki után tudnám részletesen elmondani, amikor majd szembesülünk a változásokkal. Jelen pillanatban az edzésekben és a körülményekben sem változott semmi. Persze, az majd biztosan furcsa lesz, amikor egy feljutott megye egyes csapathoz látogatunk. Még nem játszottam a harmadosztályban, viszont NB III-as csapat ellen már igen, tehát nagyjából tudom, milyen ez a bajnokság.

Olvasói sztorik