NB I

Szima Gábort szorongatják Debrecenben

Rangadó
Rangadó

2015. 06. 25. 14:48

Egyre élesebb a vita a városvezetés és a DVSC Futballszervező Zrt. elnöke között.

Kapcsolódó cikkek

FRISS:

Szima Gábor közleménye ide kattintva olvasható!

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Debrecen közgyűlése június 19. után 25-én is foglalkozott a DVSC Futballszervező Zrt-vel és a Szima Gábor érdekeltségébe tartozó kaszinók viszonyával.

– Az a bizalmi viszony, ami korábban fennállt, most nem létezik – jelentette ki Papp László polgármester a csütörtöki városi közgyűlésen, utalva arra, hogy nem tudtak megegyezni Szimával, ráadásul egyre élesebb vitába keverednek vele.

A városvezető elmondta: a június 19-i rendkívüli közgyűlés után tárgyalt Szima Gáborral és a DVSC jogi képviselőjével, és megállapodtak abban, szerződésben garantálják, hogy negyven százalék osztalék akkor is megilleti a DVSC-t a kaszinós nyereségből, ha csökken a tulajdonrész, a klub havi bontásban osztalékelőleget kap, illetve az önkormányzatnak többsége lesz az igazgatóságban. Ezt a megállapodást azonban Szima Gábor egy hétfői tárgyalás során felrúgta – írja a haon.hu.

– Ebben a helyzetben csak egy tiszta, világos, jól átlátható működési rendszer mellett látja a garanciát arra az önkormányzat, hogy a DVSC érdekei biztosítottak legyenek. Nyitottak vagyunk egy szabályos, átlátható, tiszta feltételrendszer kialakítására. A DVSC pénzügyi, gazdasági helyzete stabil, most fontos jogi és elvi kérdésekről van szó – mondta határozottan a polgármester.

Mint utólag kiderült, a probléma legfőbb forrása az, hogy a két fél nem ugyanúgy képzeli el a DVSC Futballszervező Zrt. igazgatóságának összetételét. A klubot működtető gazdasági társaság pénteken tartja közgyűlését, ahol többek között tárgyalják a cég igazgatóságának, felügyelőbizottságának és cégvezetőjének személyét, miután a jelenleg pozícióban lévők megbízatása június 30-ával lejár.

Jelenleg Pellei Sándor, Szilágyi László István, Sásdi András Béla, Bács Zoltán, Szima Gábor és Kovács István az igazgatóság tagjai. Papp László polgármester javaslata után a debreceni közgyűlés azt a verziót indítványozza, hogy a jövőben Sásdi András Béla, Bács Zoltán, Szima Gábor, Herczeg András, Kotosmann Zoltán és Makray Balázs legyenek az igazgatósági tagok az év végéig.

A társaság cégvezetőjének továbbra is Szilágyi Sándort, míg a felügyelő bizottság tagjainak Kovács Istvánt, Madarasi Istvánt és Szendrei Attilát javasolják. Viszont Szima Gábornak nem tetszik a vázolt új felállás.

– A polgármester eddigi nyilatkozataiban arról beszélt, megvan a bizalmi viszony, és hogy Szima Gáborral közösen képzeli el a DVSC működtetését. Az új igazgatóságba az önkormányzat elképzelése szerint négy személyt a város delegálna, egyet a Debreceni Labdarúgó Akadémia, míg egyet a többségi tulajdonos. Ez gyökeresen megváltoztatná a döntéshozatalt a DVSC Futball Szervező Zrt-ben, amit az elmúlt 14 év sportszakmai sikerei és a klubot jellemző gazdasági stabilitás nem indokol. Nagyon bízom benne, hogy az a bizalmi viszony, ami 14 évig megvolt a város és a többségi tulajdonos között, az napokon belül helyreáll, és csakis az előttünk álló feladatokra, azaz a nemzetközi kupaszereplésre, és a hamarosan kezdődő bajnokságra koncentrálhatunk – nyilatkozta Szima Gábor, a DVSC elnöke.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Apoel FC's Hungarian midfielder Roland Sallai (L) vies for the ball against Tottenham Hotspur's Belgian defender Toby Alderweireld (C) during the UEFA Champions League football match between Apoel FC and Tottenham Hotspur at the GSP Stadium in the Cypriot capital, Nicosia on September 26, 2017.  / AFP PHOTO / Florian CHOBLET
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.