NB I

Több, mint egymilió eurós belgákat tesztel a Haladás

Szombathelyen próbázik Thomas és Stef Wils.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Belga futballistákat tesztel a Haladás. A 25 éves Thomas Wils a Lierse SK, a Turnhout, majd ismét a Lierse színeiben összesen 150 élvonalbeli mérkőzést játszott, egy gólt szerzett. Wils védekező és támadó középpályásként is bevethető, de elsősorban előbbi poszton erős – írja a klub honlapja.

Bátyja, a 32 éves középhátvéd, Stef Wils korábban a Lierse, a Westerlo, a Gent, legutóbb pedig a Cercle Bruges színeiben szerepelt, összesen 350 meccsen játszott az első osztályban.

Thomas piaci értéke 700 ezer, Stefé pedig 400 ezer euró. Mindkét játékosnak június 30-ig van szerződése jelenlegi klubjával.

A két futballista csütörtökön fizikai felmérésen vesz részt. Azt, hogy délután edzenek-e, illetve pénteken játszik-e valamelyikük az ausztriai edzőmeccsen – lévén, hogy még élő szerződés köti őket belga klubjukhoz – egyelőre nem tudni. Hír még, hogy megérkezett Leandro Martínez is.

Ami a pénteki, Mattersburg elleni felkészülési mérkőzést illeti, a találkozó nem 18.30-kor, hanem 19 órakor kezdődik Birkfeldben. Miután az ausztriai edzőmeccseken általában belépőt szednek, az útnak induló Hali-szurkolók jól teszik, ha visznek némi eurót magukkal – teszik hozzá.

Olvasói sztorik