NB I

Ősi rivális otthonában a Haladás?

Pápa vagy Zalaegerszeg lehet a szombathelyiek ideiglenes hazai pályája a stadionfelújítás idején.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint várhatóan 2016 januárjában kezdődnek meg a bontási munkálatok a szombathelyi Rohonci úti sporttelepen, ahol új, UEFA IV. kategóriájú labdarúgó-stadion és multifunkcionális sportcsarnok épül kiemelt állami beruházásként 9,6 milliárd forintból. A Haladás VSE szakosztályainak a munkálatok idejére ideiglenes otthont kellett találniuk. A város és a Haladás VSE vezetői hónapok óta keresik a megfelelő helyszíneket, ahol fennakadásmentesen készülhetnek tovább a sportolók a mintegy másfél évig tartó építkezés ideje alatt, 2017 őszéig.

Az átköltözésekkel nem lehet januárig várni, azt le kell bonyolítani a fűtési szezon kezdete előtt, mert az elavult fűtési rendszer már nem működik, és már felesleges lenne felújítani. A múlt csütörtöki közgyűlés áldását adta arra, melyik szakosztály hova költözzön. A labdarúgók egyelőre maradnak, a július közepén rajtoló bajnokság őszi idényét a Rohonci úton töltik. A többiek az ősz folyamán távoznak a sporttelepről. Tavasszal azonban már Mészöly Géza együttesének is költöznie kell. Ideiglenes hazai pályaként öt stadion került szóba.

– Elsősorban Szombathelyen szeretnénk futballozni a stadionunk építése alatt – szögezte le a klub honlapján Tóth Miklós ügyvezető. – Ez alapján a Király Sportlétesítmény, a Városligeti sporttelep és a Sugár úti pálya jöhet szóba. Ha egyik helyszínem sem tudunk játszani, akkor a közelben lévő vidéki stadionok közül a pápai és a zalaegerszegi a legesélyesebb. A soproni azért nem, mert nincs beléptetőrendszere, így ott nem lehet NB I-es meccset rendezni. Reményeink szerint mihamarabb eldől, hol játszunk.

Olvasói sztorik