NB I

Ismét „magyaros” lesz a Király Kupa

Immár 12. alkalommal rendezik meg a tornát Szombathelyen, ezúttal külföldi csapat nélkül.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A csapatok felkészülését segítő hagyományos Király Kupán idén az élvonalbeli Diósgyőr és Haladás, az újonc Vasas, valamint a másodosztályú Sopron vesz részt. Király Gábor először lép játékosként hivatalos mérkőzésen pályára az általa alapított tornán; a kupa díszvendége az idén visszavonuló Németh Gábor kapus lesz – írja az eseménynek otthont adó Király Sportlétesítmény honlapja.

A villámtornára ezúttal július első szombatján kerül sor, az első mérkőzés 14 órakor kezdődik. A négy csapat kétszer harmincperces meccseket játszik. Az elődöntők vesztesei a harmadik helyért, a győztesei a serlegért küzdenek majd.

A Diósgyőr számára nem lesz ismeretlen a torna, a Bükön edzőtáborozó miskolciak 2011-ben, 2012-ben és 2013-ban is pályára léptek a tornán, amelyet kétszer megnyertek, egyszer pedig ezüstérmesek lettek. A Haladás eddig minden tornán a házigazda szerepét töltötte be, a mostani, 12. alkalomra pedig címvédőként érkezik. Újoncként lép pályára az NB II-es Sopron, amely a várakozásokat felülmúlva az ötödik helyen zárta a szezont. Az élvonalba feljutó Vasas 2007 és 2009 után harmadik alkalommal vesz részt a Király Kupán.

A mostani esemény több szempontból is különleges lesz: az alapító Király Gábor először vesz részt a rendezvényen játékosként, mint a Haladás labdarúgója. A torna díszvendége Németh Gábor, kitűnő magyar bajnok kapus, aki Répcelakról indulva a Haladásban kiteljesedve a Vasasnál fejezte be a pályafutását, és sportvezetőként tért vissza a vasi sportéletbe.

XII. Király Kupa, felkészülési torna

Július 4. szombat, 14 óra, Szombathely, Király Sportlétesítmény

Résztvevő csapatok: Diósgyőri VTK, Szombathelyi Swietelsky-Haladás, Soproni VSE, Vasas FC

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik