NB I

Vissza akarnak jutni a stadionokba

A magyarországi szurkolói csoportok közleményt adtak ki; Kósa Lajoshoz fordultak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A magyarországi szervezett szurkolói csoportok egy közleményt juttattak el szerkesztőségünkbe. A levelet változtatás nélkül közöljük:

Az NB I-es futballcsapatok és nagyobb magyarországi táborok szervezett szurkolói csoportjainak vezetői a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság június negyedikei ülését követően, az ott elhangzott tervezett törvénymódosítással kapcsolatos megbeszélést folytattak.

A résztvevők egyetértettek az ülésen elhangzottakkal, miszerint Magyarországon jelenleg alkalmazott stadionlátogatási lehetőségek nem nézőbarátok és értelmetlenül túlszabályozottak. Egyértelműen leszögezhető, hogy a jelenlegi szabályzók a felelősek a nézőszám – immár semmilyen kommunikációs trükkel nem eltüntethető – drasztikus csökkenéséért, amelyet a közben tízmilliárdokért épülő stadionok csak még kontrasztosabbá tesznek. Mindezek után kimondható, hogy a jelenlegi a szurkolói hagyományokkal és a józan ésszel sok esetben ellentétes beléptetési szabályzók megbuktak, azok mielőbbi felülvizsgálatára van szükség.

A megbeszélésen a stadionok hangulatáért felelős, a magyar futball mellett az elmúlt években minden körülmény ellenére kitartó szurkolói csoportok, amelyek az elhibázott politikai, futballvezetői döntések miatt kiszorultak a futballpályák mellől, egységes álláspontot alakítottak ki azzal a feltételrendszerrel kapcsolatban, amelyek újra megnyithatnák a stadionok kapuit minden futballszerető néző, szurkoló előtt.

Álláspontunkat írásban és szóban mielőbb a bizottság elé kívánjuk tárni, hogy a jelenlegi tarthatatlan helyzet feloldásra kerüljön. Kérjük ezért Kósa Lajost, hogy a bizottság elnökeként erre a lehető legközelebbi időpontban biztosítson lehetőséget a szurkolói képviselők részére.

A magyarországi szervezett szurkolói csoportok

Olvasói sztorik