NB I

Korrigálni kell az abszurd helyzetet

Kósa Lajos: a rendészeti bizottság foglalkozik a focinézőket elriasztó szabályokkal.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A közelmúltban beszámoltunk róla, hogy az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága csütörtöki ülésén foglalkozik azokkal a nézőket riasztó szabályokkal, amelyek miatt azok sem tudnak kimenni focimeccsre, akik szeretnének. Ezt Kósa Lajos kedden egy sajtótájékoztatón, újságírói kérdésre válaszolva megerősítette.

A csakfoci.hu portál hétfőn számolt be arról, hogy hat százalékkal csökkent az NB I nézőszáma a 2014–2015-ös szezonban az előző idényhez képest.

Kósa Lajos a szabályokról szólva abszurditásnak nevezte például azt, hogy ha egy debreceni szurkoló – akinek jegye és szurkolói kártyája is van – meg akarja nézni a Ferencváros elleni, idegenbeli mérkőzést, akkor az MLSZ előírása alapján legkésőbb két órával a meccs kezdete előtt meg kell jelennie a Lurdy ház parkolójában, és onnan tömbben mozgatják az embereket a stadionba.

A jelenlegi szabályok szurkoló- és jegyvásárló-ellenesek – értékelte a kormánypárti politikus, akinek közlése szerint a bizottság ezért meghallgatja az érintetteket, a rendőrséget, az MLSZ-t és a klubokat, hogy korrigálják a helyzetet.

Arra a kérdésre, miszerint elképzelhetőnek tartja-e, hogy a jövő évtől eltöröljék a szurkolói kártyát, azt mondta: erre csak az érintett felek meghallgatása után tud válaszolni, de szerinte valamilyen regisztrációra szükség van, ezt Európában is több helyen alkalmazzák. A szabályozás áttekintése viszont mindenképp szükséges – mondta Kósa Lajos.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik