NB I

Válogatott középpályás érkezett

A Videoton bemutatta a Győrből szerződtetett, 27 éves Pátkai Mátét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Amiről korábban már beszámoltunk, az kedden hivatalossá vált: a magyar válogatott Pátkai Mátét szerződtette a Videoton.

Pátkai 1988. március 6-án született Budapesten. Az MTK-ban kezdett futballozni, és a kék-fehéreknél mutatkozott be az NB I-ben a 2006-2007-es szezonban. 2012. január 1-től a Győri ETO-t erősítette, ahol 106 első osztályú meccsen 23 gólt ért el. A válogatottban 2012 októberében, Törökország debütált, eddig ötször viselte a nemzeti csapat mezét. Az MTK-val 2008-ban, az ETO-val 2013-ban nyert bajnoki címet.

– A Vidi egy remek csapat és egy meghatározó klub, boldog vagyok, hogy itt folytathatom. Bajnokként vágunk neki az új szezonnak, és tapasztalatból mondom, hogy nagyon nehéz dolog lesz megvédeni ezt a címet, de mindent megteszünk érte. Székesfehérváron remek feltételek vannak, a játékosoknak tényleg csak a futballra kell koncentrálniuk. Néhány napja már együtt készülök a csapattal, és úgy érzem, sikerült zökkenőmentesen beilleszkednem. Célom, hogy sikerüljön beverekednem magam a kezdőcsapatba, és jó játékkal tudjam újabb sikerekhez segíteni a Vidit. A bajnokságban nem szeretném alább adni a tavalyi eredménynél, sőt, azt mondom, az lenne az igazi, ha jövőre duplázni tudnánk és a Magyar Kupát is begyűjtenénk. Természetesen a Bajnokok Ligája is egy hatalmas kihívás, bízom benne, hogy minél tovább eljutunk a sorozatban. Úgy érzem, a továbbjutás sorsa – ismerve a két lehetséges ellenfél kilétét – a mi kezünkben van – nyilatkozta Pátkai Máté a vidi.hu-nak.

– Máté játékát évek óta figyelemmel követem, és nagyon tetszett, amit tőle láttam. Rendkívül nagy munkabírású, 50 százalékban védekezik, 50 százalékban támad a mérkőzéseken, gólokat lő, ilyen típusú játékosra nagy szükségünk van. Sokszor bizonyította, hogy válogatott szintű teljesítményre képes – mondta Burcsa Győző klubigazgató.

Olvasói sztorik