NB I

Neves szponzor a DVTK mögött

A Porsche Hungária Kft-vel kötött együttműködési megállapodás piaci értékben megközelíti a százmillió forintot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedd délután az NB I-es Diósgyőr sajtótájékoztatón jelentette be, hogy újabb támogató csatlakozott a csapathoz. A Porsche Hungária Kft-vel kötött együttműködési megállapodás piaci értékben megközelíti a százmillió forintot.

– Jó napunk van, mert csatlakozik egy újabb támogató a diósgyőri labdarúgáshoz – szólalt meg elsőként Kiss János, Miskolc alpolgármestere. – Egy világmárkát köszönthetünk ma, amely komoly elköteleződést tesz a DVTK mellett. Montecuccoli tábornok szerint pénz, pénz és pénz kell a háborúhoz, és a foci ugyan nem háború, de a pénz mindig jól jön, amiből fejleszteni lehet a csapatot, a klubot. Azonban a Volkswagen szerepvállalása elsősorban mégsem a pénz, hanem az üzenet miatt nagyon fontos. Az MLSZ központi bevételeiből származó összeg növekedése után újabb kihívások állnak a labdarúgás előtt: a társadalmi megítélést kell javítani. Miskolc városa – amely a Miskolc Holding Zrt-n keresztül kisebbségi tulajdonos – a támogatás mellett azért is dolgozik, hogy javítsa a magyar futball megítélését, segítse újabb piaci szereplők bekapcsolódását a labdarúgásba. A DVTK az elmúlt öt évben új pályára állt, a Volkswagen és a Porsche Hungária megjelenése hitelesíti az eddig elvégzett munkát.

– Több éves múltra tekinthet vissza a Miskolc Autó és a DVTK közötti együttműködés, mától pedig az egész Porsche-csoport a DVTK mögött áll – vette át a szót Sántha Gergely, Borsodsport Invest Kft. ügyvezető igazgatója. – Egyéves szerződést kötünk a Porsche Hungária Kft-vel, ennek keretében 26 Volkswagen autót kapunk használatra. A Volkswagen emblémája felkerül a mezre, ezen kívül a DVTK marketingcsatornáin népszerűsítjük a márkát. Az elmúlt években a DVTK múltjának, a népes szurkolótábornak, az elért eredményeknek és az itt dolgozó kollégáknak köszönhetően egy olyan értékes márka lett a DVTK, ami a Porsche Hungária számára is vonzó lett.

– Megérkeztünk! – kezdte Eppel János, Porsche Hungária Kft. ügyvezető igazgatója. – Megérkeztünk mint támogató és partner, szövetséges. Öt éve kapcsolódtunk be a magyar labdarúgásba, mert korábban átláthatatlan viszonyok uralkodtak, az MLSZ munkájának köszönhetően mára ez megváltozott. A magyar élmezőny számos csapatát támogatjuk több külföldi klub mellett. A ma bejelentett együttműködési szerződés – amely piaci értékben megközelíti a százmillió forintot – egy évre szól, de a szándék megvan a hosszabbításra. Egymást erősíti a két márka a magyar, és reményeim szerint minél hamarabb a nemzetközi labdarúgásban is.

Olvasói sztorik