NB I

Mohl Dávid nem igazol Gyirmótra

A balhátvéd szerint nagy baj, hogy nincsenek jobban védve a labdarúgók; csak az élvonalban gondolkodik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pölöskey Péterhez hasonlóan Mohl Dávid is jól kezdte az évet. A pécsi csapat egyik legbiztosabb pontjaként szerepelt a védelem bal oldalán. A harmincéves hátvéd két gólt is szerzett, egyet az Újpest ellen – ez pontot ért a PMFC-nek –, egyet pedig Debrecenben – ahol nyert a csapata. Ezután valami megtört, hiszen őt kiáltották ki az egyik bűnbaknak a sikertelenség miatt. Mohl nem látogathatta a felnőtt edzéseket, ennek ellenére a klub nem bontott vele szerződést, hanem értékesíteni akarta, ami – mint utólag kiderült – nem sikerült.

A Rangadó.hu érdeklődésre Mohl Dávid elmondta: ami a folytatást illeti, leginkább NB I-es csapatokban gondolkodik, mert számára a szakmai munka a legfontosabb.

– Az elmúlt időszakban egyedül edzettem. Még egy évig szerződésem van Pécsen, de biztosan nem maradok az NB III-ban. Természetesen vannak érdeklődők, de még egyeztetés alatt állnak a dolgok. Egyelőre nem tudok biztosat mondani, és még nem is akarok. Már régen megtanultam, hogy valami csak akkor biztos, ha már aláírtuk a szerződést – mondta Mohl Dávid.

– Első- vagy másodosztályban gondolkodik?
– Csak az NB I-ben, mert nekem a szakmai oldal számít, nem pedig az üzleti része. Nagyon fontos, hogy melyik az az együttes, amelyiknek komoly célkitűzései vannak, és nem hátrány, ha egy csapatnak sikeres múltja van. Persze ennél sokkal fontosabb a jövőkép. Most már elárulhatom, hogy a másodosztályú Gyirmót megkeresett, de végül valamiért abbamaradtak a tárgyalások.

– Mennyire nehéz a helyzete, így hogy tizenkét csapatos lett az NB I?
– Az én helyzetemet nem ez, hanem az elmúlt néhány hónap nehezítette meg. Nem tudom, hogyan alakulhattak így a dolgok Pécsen. Szerintem nagy baj, hogy nincsenek védve úgy a labdarúgók, hogy ne kerülhessenek ilyen helyzetbe. Az elmúlt időszak miatt hátrányosabb helyzetbe kerültem, de szerintem a tizenkét csapatos NB I és a légiós-szabály miatt előtérbe kerültek a magyar játékosok, és felértékelődött a személyük. A klubok arra törekednek, hogy olyan játékosokat igazoljanak, akik maximálisan erősítést jelentenek.

– Milyen fizikai állapotban van?
– Nem olyanban, amilyenben kéne, de ezért edzettem folyamatosan, hogy megmaradjon egy bizonyos szint. A felkészülés alatt a hozzáállásommal biztosan nem lesz probléma, ahogy eddig sem volt. Pontosan tudom, hogy egy nyári alapozás sokkal keményebb, mint a szezon közbeni edzések, ezért biztos lesznek nehéz napok.

– Milyen átigazolási stratégiája van, inkább kivár, vagy minél hamarabb aláír?
– Volt olyan helyzet a télen, hogy meg tudtam volna állapodni magyar és külföldi csapatokkal is, de sajnos nem csak rajtam múlt. Valamivel több, mint öt hét van hátra a szezonrajtig, és kevesebb a felkészülési idő, ezért minél előbb el akarom kezdeni az edzéseket. Persze ez nem azt jelenti, hogy bármilyen ajánlatot elfogadok, és kapkodok majd. Megvárom azt a lehetőséget, amire már érdemes rábólintanom.

Olvasói sztorik