NB I

Pécs és Debrecen után NB II

Wittrédi Dávid szerint beszűkült a piac, így 99 százalék, hogy a másodosztályban folytatja.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Wittrédi Dávid mozgalmas idényen van túl, amit feltehetőleg az elején nem így tervezett. A 28. születésnapját szerdán ünneplő játékos az idei szezont a PMFC csapatában kezdte, majd januárban Debrecenbe igazolt. A Lokiban nem sok sót evett meg, alig kapott lehetőséget Kondás Elemér vezetőedzőtől, így még a bajnokság vége előtt néhány héttel közös megegyezéssel szerződést bontott, tehát jelenleg szabadon igazolható.

A Rangadó.hu érdeklődésére Wittrédi elmesélte, mi történt vele, miután szerződést bontott a Debrecennel, illetve azt is elmondta, hogy valószínűleg egy NB II-es csapatnál folytatja.

– Miután elhagytam Debrecent, az NB III-as Kozármisleny csapatánál látogattam az edzéseket. Amikor az együttes befejezte az idényt, én is elmentem egy rövid időre pihenni, de már elkezdtem a felkészülést, jelen pillanatban egyedül. Konkrétan még nem tudom, hol folytatom a pályafutásomat, de vannak megkeresések, többnyire NB II-es csapatoktól. Egyelőre kivárok, aztán, ha kapok egy jó ajánlatot, azt el fogom fogadni – mondta Wittrédi Dávid.

– Ezek szerint, nem ragaszkodik az első osztályhoz?
– Ragaszkodnék az élvonalhoz, de nyilván tisztában vagyok vele, hogy ezt az idei szezonom nem teszi lehetővé. Úgy gondolom, kilencvenkilenc százalék, hogy NB II-es csapatom lesz, már csak az a kérdés, hogy milyen. Nagyon szeretnék az élvonalban játszani, és nem az a típusú ember vagyok, aki feladja.

– Megbánta, hogy Debrecenbe igazolt?
– Nem mondanám, hogy megbántam, mert jól éreztem magam a csapatnál. Inkább az bántott, hogy nem kaptam olyan lehetőséget, amely során bizonyíthattam volna, hogy oda való vagyok, vagy nem. Az NB I létszámcsökkentésével beszűkült a piac, a másodosztály pedig sokkal inkább felértékelődik. Normál körülmények között már rég el kellett volna dőlnie, hol folytatom a pályafutásomat, és akkor a családommal is ennek megfelelően tudnánk tervezni.

– Akkor a saját bőrén tapasztalja, mennyire nehéz elhelyezkednie egy szabadúszó játékosnak…
– Ez pontosan így van, és csak egyre nehezebb lesz, hiszen fiatalok és külföldi játékosok ezután is lesznek, bár utóbbi a másodosztályra kevésbé jellemző. Az NB II-ben is komoly harcot kell vívni a helyekért, ami növeli a bajnokság színvonalát. Hosszútávon ez a rendszer biztosan elősegíti a magyar futball fejlődését, de jelenleg az én helyzetemet nem könnyíti meg.

Olvasói sztorik