NB I

Pölöskey nem akar a pécsiek sírján ugrálni

A 26 éves csatár szerződésében van egy záradék, amelynek segítségével elhagyhatja a PMFC-t.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pölöskey Péter számára jól kezdődött az idény, hiszen biztos kezdőjátékosnak számított Pécsen, de aztán rosszra fordult a sorsa. Kikerült a kezdőcsapatból, majd érthetetlen módon a keretből is. Mint ismert, a támadó már télen váltott volna, de klubja nem bontott vele szerződést, hanem mindenáron értékesíteni akarta, ami nem sikerült. Ettől függetlenül a csatárral változatlanul nem számítottak a csapatnál, sőt még a felnőtt keret edzéseinek a látogatását is megtiltották neki. A PMFC azon klubok közé tartozott, amelyek a szövetségtől nem kapták meg az első osztályú induláshoz szükséges licencet, és visszasorolták a harmadosztályba.

A Rangadó.hu érdeklődésére Pölöskey elmondta, hogy egyéni edzéseket végez, és a karrierje szempontjából is változást jelent a PMFC kiesése.

– Jelen pillanatban egyénileg készülök, de szezon közben a BKV Előre és az MTK edzésein is részt vehettem, amit ezúton is köszönök mindkét csapatnak. Bízom abban, hogy minél előbb sikerül klubot találnom, mert nagyon hiányzik a játék. Amikor Pécsen aláírtam a szerződésemet, belefoglaltunk egy olyan záradékot, hogy amint nem az élvonalban szerepel a csapat, egyoldalúan felbonthatom a kontraktust, amit valószínűleg június végén meg is fogok tenni – mondta Pölöskey Péter.

– Bármennyire is szomorú, ami a pécsi csapattal történt, jól jött ki belőle…
– Pontosan tudom, hogy a többiek mennyit dolgoztak azért, hogy kivívják a bennmaradást, ezért semmi esetre sem akarok a sírjukon ugrálni. Nekem volt egy szerződésem, amiben volt egy záradék, így szabadon igazolható leszek majd.

– Milyen csapatban tudná magát elképzelni? Vannak ajánlatai, megkeresései?
– Vagy egy NB I-es klubban szeretnék játszani, vagy egy olyan másodosztályú csapatban, amelyik a feljutást célozza meg. Érdeklődések vannak, de konkrét ajánlatot még nem kaptam. Nyilván először azok a játékosok kelnek el, akik jó teljesítményt nyújtottak, és végigjátszották a szezont. Nem tartom magamat kapkodós típusnak, az élet semmilyen területén, de ha kapok egy jó ajánlatot, akkor azt el fogom fogadni. Fél évig nem futballozhattam, és mindenképpen az a célom, hogy játszhassak.

– Hogy érzi, milyen erőnléti állapotban van?
– Sokkal nehezebb úgy készülni, hogy nincsenek meccsek, de azért nagy visszaesés nincsen. Szerintem egy hónap intenzív munkával vissza tudom hozni a megfelelő erőnléti állapotomat, ezzel nem lesz gond, de ettől függetlenül ott van a meccshiány…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik