NB I

Fiatalokkal erősödhet az MTK

Három kölcsönből visszatérő játékos győzheti meg László Csaba vezetőedzőt az ausztriai edzőtáborban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Megérkeztek az MTK Budapest labdarúgói Ausztriába, ahol június 22-ig három mérkőzéssel készülnek az Európa-liga rajtjára. Domonyai László klubigazgatóval a csapat honlapjakészített interjút.

– Óriási elszántsággal dolgozik a keret. Értem ezalatt a játékosokat, a szakmai stábot, de mindenkit, aki az MTK Budapestben bármilyen apró, vagy nagyobb szerepet kapott. Kis közösségünknek újra kell formálódnia, hiszen változások voltak, és ez mindenkire feladatot ró, de ez az időszak erről szól. Érződik, hogy mindenki kiugróan nagy lehetőségnek tartja az Európa-liga szereplést. A focisták, egymással is versenyezve harcolnak azért, hogy bekerüljenek a kezdőcsapatba – mondta.

Az ellenfelekről is szó esett – szerdán 17 órakor már pályán lesz a csapat.

– Szerdán, a szintén Európa-liga induló FC Botosani ellen játszunk. Velük már Törökországban is megmérkőztünk, és harcos mérkőzésen 1-1-es döntetlen született. Szombaton az azeri Nyeftcsi Baku az ellenfél, ők is indulnak az EL-ben. Hétfőn pedig az albán ezüstérmes Kukesi elleni mérkőzéssel zárjuk az edzőtábort.

Szóba került a keret is, amelyben több tehetséges fiatal kapott helyet.

– Tóth Ferenc, a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia neveltje, több mint tíz éve az MTK játékosa. A most befejeződött idényt, a vezetők, a szakmai stáb és a szurkolók megelégedésére a Szigetszentmiklós együttesében töltötte. Szintén a másodosztály legjobbjai közé tartozott a védő, Asztalos Dávid Ajkán, valamint a támadó, Horváth Péter, aki Sopronban volt kölcsönben. Ők is lehetőséget kapnak arra, hogy László Csabának bizonyítsák, NB I-es szintű labdarúgók, helyük van a keretben, illetve készen állnak arra, hogy visszatérjenek az MTK Budapest együtteséhez. Sérülések, családi okok, tanulmányi kötelezettségek és egyéb tényezők miatt nem tartott a csapattal Baki Ákos, Csiki Norbert, Federico Groppioni, Hrepka Ádám, Poór Patrik, Pölöskei Zsolt és Vogyicska Bálint.

– Myke Bouard Ramos is itt van velünk Ausztriában. Számtalanszor előfordult, hogy a dél-amerikai légiósok nem érkeztek meg a nyári szabadság után, a felkészülés első napjára. Myke más ügy. Június 7-én még tétmérkőzést játszott Kisvárdán, 8-án hazautazott Rióba, majd 15-én megérkezett Magyarországra, és másnap hajnali fél 5-kor megjelent a csapatbusz indulásakor. Az elszántságát, elhivatottságát ezek után nem érdemes megkérdőjelezni. Öt napot töltött Brazíliában, kettőt a repülőn, és itt fut együtt a többiekkel az osztrák hegyek árnyékában. Úgy tűnik, hogy a mentalitásával nem lesz baj.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!