NB I

Bemutatták az MTK szakmai stábját

Varga Szabolcs és Szatmári Lóránd is edzésbe állt, de voltak még hiányzók az első napon.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A július 2-án kezdődő Európa Liga-selejtezők miatt a megszokottnál korábban, június 10-én délelőtt az új vezetőedző, László Csaba irányításával elindult a munka az MTK labdarúgóinál. Bemutatták a szakmai stábot, és az újonnan igazolt játékosok is pályára léptek az edzésen.

Szikrázó napsütésben vidám, kipihent játékosok – bő egy hét szabadságot kaptak –, elgondolkozó stábtagok, elszánt arcok jellemezték az első közös foglalkozást megelőző gyülekezőt az MTK Lantos Mihály Sporttelepén – számolt be a klub honlapja.

László Csaba bemutatta a szakmai stáb azon tagjait, akikkel már megszületett a megállapodás. Teodoru Vaszilisz, Vass László és a német Werner Bürger másodedzőként, a belga Steven Vanharen pedig erőnléti trénerként segíti a munkát. Közülük hárman dolgoztak már az új vezetőedzővel. Vass László egy éve közvetlen munkatársa Lászlónak a játékosmegfigyelő-rendszerben, de kollégák voltak a Ferencvárosnál is. Bürger a Hearts, Vanharen a Charleroi együttesénél segítette a szakembert. Teodoru Vaszilisz, azaz „Ciki bácsi” pedig Garami József segítője volt.

Megérkezett az első edzésre Varga Szabolcs és Szatmári Lóránd is, akik néhány napja írták alá szerződésüket a fővárosi klubnál. Varga kölcsönben érkezett Hollandiából, az SC Heerenveentől, míg a PMFC-től távozó Szatmári három évre kötelezte el magát. Korábban mindketten játszottak már az MTK-ban.

Néhányan a műtét utáni lábadozás, illetve kisebb sérülések miatt nem vettek részt a gyakorlásban, így Poór Patrik és Hrepka Ádám csak a pálya széléről figyelhették a társakat, de rehabilitációs munkát végez Baki Ákos is.

Kiderült, hogy a keret június 16-án Ausztriába utazik edzőtáborba, ahol három, az Európa Liga selejtezőjében érdekelt csapattal mérkőzik meg.

Olvasói sztorik