NB I

Ők lehetnek a Fradi kiszemeltjei

A szurkolók értesülései szerint egy portugál középpályás és egy szlovák támadó érkezhet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az ulloi129.hu olvasóinak értesülései szerint egy portugál középpályás és egy szlovák támadó érkezhet a Ferencvároshoz.

A szlovák válogatott támadó, Stanislav Sestak fiatalon Eperjesen nevelkedett, majd a pozsonyi Slovan és a Zsolna színeben szerepelt az első osztályban, onnan igazolt a német VfL Bochumhoz, ahol három szezont húzott le a Bundesligában. Később Törökországba költözött, előbb kölcsönben, majd végleg az Ankaragücü játékosa lett, ahonnan gyorsan a Bursasporhoz került. Ez volt az utolsó török csapata, 2014-ben ugyanis visszatért a VfL Bochumhoz, immár a Bundesliga 2-be. Idén április végén megsérült.

Teljesítménye a bajnokságokban

Bundesliga 1: 86 meccs – 28 gól – 15 gólpassz

Török első osztály: 103 meccs – 22 gól – 15 gólpassz

Bundesliga 2: 27 meccs – 9 gól – 7 gólpassz

Teljesítménye válogatottként

53 meccs – 13 gól – 2 gólpassz. Pályára lépett 2010-ben a világbajnokságon

A portugál középpályás, Fábio Espinho – vagy eredeti nevén Fabio Ricardo Gomes Fonsecat – Espinhóban született, valószínűleg innen ered a művészneve is. Az FC Porto utánpótlásában nevelkedett, a felnőtt csapatig nem jutott el, csak a B-keretig, tehát a harmadosztályban szerepelt. Innen igazolt át szülőhelye csapatába, ahol szintén a harmadik vonalban futballozott, majd 2009-ben a Leixoeshez ment, az első osztályba, de csapata a szezon végén kiesett. Fabio a bajnokságban hat alkalommal volt kezdő, hétszer pedig csereként lépett pályára, összesen 602 perc lehetőséget kapott, gólt, gólpasszt nem jegyzett.

Még egy szezont lehúzott a Leixoes játékosaként, majd 2011 nyarán átigazolt a Moreirenséhez, amelyet nyolc góllal segített a feljutáshoz, így a következő évadban ismét a legmagasabb portugál osztályban szerepelhetett. Ezúttal már meghatározó játékosként, harminc mérkőzésből 22 alkalommal volt ott a keretben – januártól márciusig egyhuzamban nyolc hiányzása volt, valószínűleg sérülés miatt – és mindannyiszor kezdőként lépett pályára, összesen 1779 percet játszott, két gól és hat gólpassz került a statisztikájába. Csapata kiesett a bajnokságból, nem követte őket, ekkor igazolt át az új bolgár csodacsapathoz, a Ludogorecshez.

Új állomáshelyén kétszer volt bolgár bajnok, szerepelt az Európa Ligában (a legjobb tizenhatig jutottak el) és a Bajnokok Ligája csoportkörében is. A két szezon alatt 95 mérkőzésen lépett pályára, hét gólt szerzett és tíz gólpasszt adott, ami nem tűnik túl soknak, de a statisztikák szerint főleg védekező középpályásként számítottak rá Bulgáriában.

Olvasói sztorik