NB I

Igazi diósgyőriekre van szükség

Bekő Balázs a klubért és a szurkolókért harcoló játékosokat akar; 25 fős lesz a felnőtt keret.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A klubért és a szurkolókért küzdő játékosat szeretne igazolni Bekő Balázs, a Diósgyőr új vezetőedzője, akinek szakmai filozófiája megegyezik a vezetők elképzeléseivel.

A tréner a hétfői szezonnyitó sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, olyan futballistákat akarnak, akik valóban a DVTK-ban szeretnének játszani. „Aki nem így gondolkodik, az nagy ívben kerüljön el minket” – mondta Bekő.

A sajtóesemény előtt mutatták be a klub első új igazolását: a 18-szoros válogatott, kétszeres magyar bajnok Lipták Zoltán csatlakozott Győrből a diósgyőri az együtteshez. Vele kapcsolatban a vezetőedző megjegyezte, olyan stabil válogatott játékost tudtak igazolni, aki óriási nyeresége lesz a csapatnak, majd hozzátette: dolgoznak azon, hogy további futballistákat szerződtessenek.

Bekő hangsúlyozta: Diósgyőrben alapvetően jó a keret, de meg kell találni hozzá a kulcsot és csak azután lehet beszélni a taktikáról. Mint mondta, egyelőre hét fiatal lesz stabilan tagja a felnőtt keretnek, de ez a szám még nőhet. A célkitűzést illetően annyit mondott, hogy a csapatnak a mezőny első felében kell végeznie.

Árki Gábor, a Diósgyőri VTK sportigazgatója megerősítette: olyan játékosokra van szükségük, akik megalkuvás nélkül küzdenek a csapatért. Hozzátette, hogy a felnőtt keret 25 fő körüli lesz, és minél több saját nevelésű játékost szeretnének bevonni a munkába.

A Diósgyőr az elmúlt idényben a hetedik helyen végzett. Tomiszlav Szivics nem sokkal a szezon vége előtt távozott, a bajnokságot már Vitelki Zoltánnal fejezte be a gárda.

A brazil védő is távozik

Rövidesen megnevezik az NB III-as csapat edzőjét, de az nem Vitelki Zoltán lesz, mivel ő az U19-es keret trénere lesz. Kiderült az is, hogy Bori Gábor és Szabó Balázs mellett Csirszki Martin is klubot vált, William Alves pedig minden bizonnyal szintén távozik – írja a Borsod Online.

Olvasói sztorik