NB I

Könyves: Vasas vagy Diósgyőr?

Az Újpest mostanság nem érdeklődött a paksiak házi gólkirálya iránt, de így is több ajánlata van.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

„Télen lejár a szerződése. Ha meg tudunk egyezni a kérőkkel, akkor ő távozik a nyáron. Csapatnevet azonban ne várjon” – nyilatkozta a teol.hu oldalon Könyves Norbertről, az élvonal ötödik helyén végző Paksi FC házi gólkirályáról Haraszti Zsolt ügyvezető.

A Rangadó.hu érdeklődésére a játékos ügyeit intéző iroda képviseletében Illés Zoltán elmondta: a vajdasági csatárral kapcsolatban több klub neve is felvetődött a közelmúltban a sportsajtóban, köztük olyan is, amely egyáltalán nem igaz.

– Az Újpest még Kovács Zoltán időszakban érdeklődött iránta, de azóta senki nem keresett. A legkonkrétabb jelenleg a Vasas és a Diósgyőr ajánlata, de vannak más komoly érdeklődők is.

Azt is megtudhattuk, hogy az NB III-ba süllyedő Győri ETO, illetve a magyar válogatott védője, Lang Ádám iránt három NB I-es klub nem érdeklődött, kilenc viszont igen! A fiatal játékosnak három konkrét külföldi megkeresése is van.

– Vasárnap jön haza a válogatottal Finnországból, és minden klubbal abban egyeztem meg, hogy utána még egy hetet kérünk, és reméljük, abban az időszakban eldől Ádám sorsa.

A Haladástól távozó kapus, Rózsa Dániel esetében már eldőlt a folytatás, de egyelőre sajnos nem publikus.

– Szóban a szerződés minden feltételéről megállapodtunk egy NB I-es klubbal, de a vezetők kérésére csak a szerződés aláírása után hozzuk nyilvánosságra a nevét.

Egy másik ex-szombathelyi kapus, a másodosztályból az NB I-be jutó Békéscsaba játékosa, Mursits Roland nemrégiben ezt nyilatkozta a Rangadó.hu érdeklődésére: „Januárban másfél évre, opciós joggal írtam alá, ami tulajdonképpen fél plusz egy évet jelent. Nyáron még egy-két dolgot át kell tárgyalnunk, de ezeket minden bizonnyal meg tudjuk beszélni a vezetőkkel. Békéscsabán szeretném folytatni a pályafutásomat, remélem, hogy a klub is számít rám.”

– Nagyon örültünk, hogy Rolandnak sikerült bizonyítania, hiszen egy feljutó csapat alapember tudott lenni, kilenc meccsen nem kapott gólt, ez helyrehozta a Szombathelyen megtépázott önbizalmát. A napokban tárgyalni fogok a Békéscsaba vezetőedzőjével a folytatásról. A csabaiak prioritást élveznek, de szerencsére vannak más érdeklődők is – mondta Illés Zoltán.

Olvasói sztorik