NB I

Megvannak az Újpest kiszemeltjei

A legjobb magyar játékosok neve is szerepel Nebojsa Vignjevics 16+7-es kívánságlistáján.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Nebojsa Vignjevics, az Újpest FC szerb vezetőedzője az UTE Baráti Kör által készített videóinterjúban elmondta, hogy voltak megkeresései, de mivel jól érzi magát a jelenlegi csapatánál, az anyagi részletekig már el sem jutottak a tárgyalások. A nemrégiben lezárult tavaszi szezon során nem volt jó az atmoszféra az öltözőben, ezért volt szükség a „takarításra”.

– Picit takarítottunk az öltözőben, sokat beszélgettünk, mert én soha nem csak a támadókat okoltam a kevés gól miatt, de ebből ügy lett az öltözőben, néhány játékos kifogásként használta ezt a gondunkat a Ferencváros és a Videoton elleni meccseink kapcsán, és ez nem tetszett. Én magam nem teremthetek jó hangulatot az öltözőben, de szelektálhatok az emberek között… Hangsúlyozom: emberek, és nem játékosok. Így lehetett jobb az atmoszféra, így jöttek a gólok is.

A nyári igazolásokról az edző elárulta: két listájuk van, az egyiken 16 magyar, a másikon hét külföldi játékos neve szerepel, szóval próbálják követni a szabályokat.

– Tudom, hogy korábban követtünk el hibákat az igazolásokkal, de a hiba benne van a munkánkban. Ha nem lenne, hibátlanok volnánk. Szerintem a legjobb magyar játékosok ott vannak a listánkon. Van, aki nagyon drága, van, akinek szerződése van, de próbálunk magyarokkal csapatot építeni. Nem lesz könnyű, de néhányukkal már beszéltünk is. Elmondok viszont valamit: néhány magyar kiszemeltünk azt mondta nekünk, nem akar Újpestre jönni a nagy nyomás miatt. Minden posztra keresünk játékosokat. A kölcsönben lévő futballistáink többnyire távozni fognak, elsősorban a külföldiek, az új szabályozás miatt. Tíz-tizenkét új igazolásra lenne szükségünk, többségében magyarokra. Sok játékost kell igazolnunk, remélem, hogy ebben a nyári átigazolási időszakban sikerül minél hamarabb megegyeznünk a kiszemeltekkel, és a nyár első felkészülési napjától velünk lesznek majd.

A céljairól, vágyairól elmondta: bajnok és kupagyőztes szeretne lenni, sőt a nemzetközi kupában is jó szereplést remél.