NB I

Három biztos távozó a Fraditól

Tomiszlav Havojics, Nagy Dániel és Ugrai Roland nem lesz tagja a keretnek a következő szezonban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A közelmúltban Németországból végleg megvásárolt ecuadori Fradi-légiós, Cristian Ramírez ára nagyjából 56 millió forint, és a későbbi továbbértékesítése összegének száz százaléka a magyar klubot illeti meg.

Sztjepan Kukuruzovics mellett Tomiszlav Havojics szerződését is felbontották már, a horvát középpályás alig játszott az elmúlt szezonban, a leigazolása totális baklövésnek bizonyult.

Folyamatban van a szerződésbontás a Németországból hazatért Nagy Dániellel, míg Ugrai Rolandot a több játéklehetőség szükségessége miatt kölcsönadják. Jövő hétre a keret nagy része összeállhat a Fradinál – írja az ulloi129.hu.

Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója a Sport TV Mai helyzet című műsorában beszélt a távozó és szerződtetett játékosokról, az Európa Liga-szereplésről, illetve kifejtette: örülne, ha lenne stabil húsz év alatti kezdőjátékosa a csapatnak.

– Lipcseiék az U21-es bajnokságban bajnokok lettek, a lányok megnyerték a kupát és a bajnokságot, az első csapat megnyerte a Ligakupát, a Magyar Kupát, és ezüstérmes lett a bajnokságban. Nagyon jó szezon van mögöttünk” – mondta Orosz Pál, és azt is elárulta, hogy a szezon előtt aláírta volna, ha azt mondják neki, ilyen évet zár a klub. – Bizonyítottuk, hogy Magyarországon pillanatnyilag az egyik legjobb csapat vagyunk. Időrendben most itt szeretnénk tartani, azt nem mondtam, hogy itt a vége, jövő évben nyilvánvalóan szeretnénk megnyerni a bajnokságot.

Mint mondja, idén nem lesz akkora jövés-menés, mint tavaly nyáron, a csapat gerince együtt van. A tíz szerződtetett külföldire vonatkozó szabályt szeretnék betartani. Vannak, akiknek lejárt a szerződése, és olyanok is, akikkel szerződést bontanak.

– Lejárt a szerződése Csukicsnak, Bönignek, jelen pillanatban szerződést bontunk Havojiccsal, Kukuruzoviccsal – árulta el néhány nevet Orosz Pál. – Elképzelhető, hogy Csukiccsal lesz a jövőben még együttműködésünk, de nem szeretném még ellőni ezt a poént. Ő egy Fradi-vérű srác, ezt mindenki tudja. Voltak olyan igazolások, akik nem feltétlenül jöttek be a csapat szempontjából. Ez nem azt jelenti, hogy ők nem jó játékosok, de ide nem tudtak beilleszkedni. Beszélek itt Havojicsról, Kukuruzovicsról vagy Nagy Dánielről, akivel jelen pillanatban is megbeszélések folynak.

Az érkezők közül Leandro de Almeida leigazolását és Ramirez kölcsön utáni megvásárlását már bejelentették. A 21 éves ecuadori válogatott játékossal kapcsolatban bizakodó Orosz Pál, hiszen úgy fogalmazott: második Besics lehet a klub szempontjából.

– A Ligakupa-döntőn, amit megnyertünk, olyan játékosokat vonultattunk fel, akik a második-harmadik csapatból jöttek, volt két 16 éves játékos is a pályán. Szerintem biztosított a Ferencváros jövője ilyen szempontból. Természetesen, ha találunk olyan játékost, aki a Ferencváros kvalitását hozza, és hozzáférhető, és olyan áron hozzáférhető, mert vannak olyan játékosok, akiket szívesen látnánk, de ha háromszor annyit kérnek érte, mint amennyiért én a Ramirezt meg tudtam szerezni a Düsseldorftól, akkor nem biztos, hogy reálisnak tartom – nyilatkozta arról, hogy a magyar piacról terveznek-e erősíteni.

A keret tagjai június 14-én találkoznak, és elkezdik a felkészülést, júliusban pedig már Európa Liga-selejtező vár a zöld fehérekre, a júniusi sorsoláson nem kiemeltek.

– Kaphatunk akár Hajduk Splitet, West Ham Unitedet, igazából nem lesz egy könnyű menet ez, de megpróbálunk minél tovább eljutni. Ahogy Thomas Doll mondta, mindig a következő fordulóra kell koncentrálnunk, és ha szerencsénk is van, mert ki kell mondani, hogy nagy szerencse kell nekünk, hogy bekerüljünk a csoportkörbe – úgy gondolom, a BL-be most könnyebb bekerülni –, akkor nagyon fogunk örülni. ha nem, akkor pedig dolgozni kell tovább, meg kell nyerni a következő évi bajnokságot, hogy adott esetben a BL-be juthassunk be.

Orosz Pál válaszolt arra a kérdésre is, milyen kompromisszumot kell kötnie a nemzetközi szereplést megcélzó klubnak azért, hogy részesüljön az MLSZ új, fiatalok szerepeltetése után járó díjazásából, és eredményes is legyen.

– Ha van olyan húsz év alatti játékos, aki stabilan a kezdőben tud lenni, akkor természetesen be fogjuk tenni, nekünk is az az érdekünk. Szeretnénk, ha minél több magyar fiatal szerepelne. Abban az esetben, ha viszont ez reszkírozza a nemzetközi porondra való kikerülésünket, akkor biztos meg fogunk hozni egy olyan döntést, hogy adott esetben inkább eltekintünk egy bizonyos összegtől, annak tükrében, hogy szeretnénk máshol megkeresni azt a pénzt.

Olvasói sztorik