NB I

Kondás Elemér még nem hosszabbított

Lejár a debreceni vezetőedző szerződése; egyelőre nem tárgyaltak, de ha marad, rekorder lehet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Állítólag a Ferencváros rendelkezik a legnépesebb szurkolótáborral országszerte, viszont az MLSZ szezonvégi közönségszavazásán két debreceni játékos, a legszebb gólt szerző Varga József, valamint az évad legjobbjának bizonyuló Bódi Ádám is megelőzte a zöld-fehérektől Gera Zoltánt és Böde Dánielt. A hétfői díjátadó gála után a DVSC vezetőedzője, Kondás Elemér a Rangadó.hu érdeklődésére méltatta két labdarúgóját.

– Nagyon örülök neki, hogy ez így történt. Varga Józsi gólja tényleg parádés volt, nagyon nehéz helyzetből lőtte, hiszen ketten már támadták. Bódi Ádám esetében szerintem a tavasz második fele volt a döntő, mert úgy érzem, akkor nagyon jó teljesítményt nyújtott, ellenben Gera Zoltán a vége felé mintha egy picit elfáradt volna. Szerintem ennek köszönhető. Számomra külön öröm, hogy ketten is közönségdíjat kaptak. Ezek szerint a Lokit is sokan szeretik! – mondta Kondás Elemér.

A szövetség díjátadó ceremóniája jelképesen lezárta a bajnoki évadot, mindenki értékel, az U20-as világbajnokságra figyel, a finnek elleni Európa-bajnoki selejtezőt várja, illetve a következő idényt tervezi, holott egy fontos esemény még hátravan a mostani szezonból, nevezetesen a Ligakupa szerdai döntője, amelyen a Debrecen vendége a Ferencváros lesz.

– A csapatunk úgy jutott el idáig, hogy vegyes kerettel játszottunk, és sok fiatalnak adtunk lehetőséget ezeken a találkozókon. Ha már bejutottunk a döntőbe, azon vagyunk, hogy megnyerjük a kupát. A közeljövőben nem lesz Ligakupa, tehát egy ideig biztosan ez lesz az utolsó Ligakupa-mérkőzés. Szeretnénk, ha a mi nevünk kerülne a győztesként a trófeára.

Idén nyáron is több NB I-es kispad cserél gazdát, úgyhogy a DVSC mestere hamarosan rekorderré válhat a hazai élvonalban: ő lehet a leghosszabb ideje ugyanannál a klubnál hivatalban lévő vezetőedző.

– Igen, Garami Józsi bácsi után én következem, mert a negyedik évemet zárom szerdán. Június végén lejár a szerződésem, de eddig csak a mérkőzésekkel foglalkoztunk, a megbeszélések a közeljövőben várhatók. Arról azért már beszélgettünk, hogy tervezünk változásokat a játékoskeretben, néhány friss erőre szükségünk van.

Debrecenben immár tendencia, hogy egy kiváló szezon után kevésbé jó szereplés következik. A vezetőedző tudja az okát, miért alakul rendszerint így.

– A bajnokság megnyerése után rendszerint az európai kupában játszunk, akkor pedig nyilván próbálja az ember úgy összerakni a csapatot, hogy a nemzetközi mérkőzések prioritást élveznek. Ezáltal viszont nem tudtunk mindig a legerősebb összeállításban pályára lépni a bajnoki meccseken, és több pontot elvesztettünk, ami most, a végelszámolásnál természetesen számít – mondta végül Kondás Elemér.

Olvasói sztorik