NB I

Nem koccintott az évad legjobbja

Bódi Ádám egy korty alkoholt sem fogyaszt, de a közönségszavazás eredményének persze nagyon örül.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Hétfőn rendezték a Magyar Labdarúgó Szövetség díjátadó gáláját Telkiben. A szurkolók szavazatai alapján az évad legjobb magyar labdarúgója Bódi Ádám lett. A Debrecen futballistája vasárnap mesterhármast ért el a Győri ETO ellen, így hat találattal zárta a bajnokságot.

A 24 éves középpályás prózai okokból nem koccintott a riporterrel, azt viszont elmondta, hogy szerinte nem ez volt eddig felnőtt pályafutása legkiválóbbra sikeredett szezonja.

– A közönség az évad legjobb játékosának választotta. Ön is úgy érzi, hogy ez volt eddigi karrierje legjobb idénye?
– Nem. Amikor veretlenül nyertünk bajnokságot, akkor – ha jól emlékszem – még több mérkőzésen léptem pályára és nyolc gólt sikerült elérnem. Igaz, akkor fiatalabb voltam, most már rutinosabbnak tartom magamat, ezt a pályán való megnyilvánulásaimon is érzem. Úgy érzem, az a szezon jobban sikerült – magyarázta Bódi Ádám. – A mostani idény első felében nem tudtam betalálni, ez furcsa is volt számomra. Három-négy forduló erejéig kikerültem a kezdőből, utána a Kecskemét ellen visszakerültem, és rögtön egy hatalmas góllal sikerült a szakmai stábnak megmutatnom, hogy jobb, ha inkább a kezdőcsapatban kapok lehetőséget. Úgy vélem, azóta olyan játékkal rukkolok elő, ami a saját magam részéről is elfogadható, és a csapatnak is hasznára válik. Szerencsére jöttek is a gólok, hiszen az utolsó hét fordulóban sikerült ezt a hat találatot elérnem. Ez jó mutató. Sajnálom, hogy most vége van a szezonnak, hiszen jó formában érzem magam, de hátravan még a Ligakupa-döntő, ott is szeretnék betalálni és jól játszani. Bízom benne, hogy hozzá tudom segíteni a csapatot a kupagyőzelemhez.

– A vasárnapi volt az első mesterhármasa?
– Igen, először sikerült tripláznom. Igaz, hogy az NB III-as Győr ellen játszottunk, de három gólt eddig még nem értem el ugyanazon a meccsen, tehát úgy gondolom, teljesen mindegy, kivel játszottunk, nekem erre mindig nagy élmény lesz visszagondolni. Ráadásul az első mesterhármasomat a saját közönségünk előtt, a saját stadionunkban sikerült elérnem. Ezek a gólok is elég nagyra sikeredtek, tehát nem arról volt szó, hogy a tizenhatoson belül elpasszoltam a kapus mellett. Ennek is örülök.

– A közönség vagy a szakma elismerését tartja többre?
– Nyilván az is nagy elismerés, ha a közönség a legjobbnak lát, de a szakmában dolgozó emberek jobban a dolgok mögé látnak, van köztük sok korábbi válogatott labdarúgó. Természetesen ugyanúgy örülök, hogy ebben a kategóriában a közönség engem választott a legjobbnak.

– Azért egy közönségszavazáson a két ferencvárosi kedvencet, Gera Zoltánt és Böde Dánielt megelőzni nem akármi…
– Gera Zoltánt nagyra tartom, a magyar labdarúgás számára is nagyon fontos egyéniség. Hosszú időt töltött külföldön, örülnék, ha én is ki tudnék kerülni. Ha nem is olyan pályafutást, hanem az övénél egy kicsivel gyengébbet érnék el, már annak is örülnék. Nagyon örülök, hogy Gerát meg tudtam előzni, Böde Dániel pedig tíznél több gólt rúgott. A Fradi szurkolótábora valóban elég nagy, ennek ellenére megtudtam nyerni ezt a közönségszavazást.

– Koccintunk az elismerése örömére?
– Nem kérek, köszönöm. Egyáltalán nem alkoholizálok. Sosem ittam.

– Komolyan mondja? És amikor bajnokok lettek?
– Akkor sem. A többiek mindig noszogattak is, hogy igyak már valamit, legalább egy felest, de nem szoktam. Édesapámék sem voltak nagy iszákosak, én sem vagyok az. Nem ízlik az alkohol, ezért nem szoktam inni.

– Kulcsár Tamás azt mondta a múlt héten, hogy a Ligakupa-döntővel nem szükséges megmenteni a DVSC idényét, mert nem sikerült olyan rosszul, hogy megmentésre szoruljon…
– Felemás volt, az biztos. Amióta az NB I-es keretnél vagyok, mindig az a tendencia – nem tudom, miért –, hogy az egyik évben bajnokságot nyertünk, olyan is előfordult, hogy mindent meg tudtunk nyerni, de a következő év mindig rosszul sikerült, előfordult, hogy a negyedik helynél is rosszabbak voltunk. Úgy látszik, ez egy tendencia. Nem tudatos, de Debrecenben ez már megszokott. Jó lett volna most is az első háromban végezni, nem sikerült, de úgy gondolom, jövőre megint nekivágunk az első háromnak. Aránylag fiatalon, huszonnégy évesen már kétszeres bajnok vagyok, de jó lenne, ha jövőre is meg tudnánk szorongatni a Videotont, illetve a nagyon jól összerakott Ferencvárost. Ahogy Kondás Elemér is szokta mondani, a helyzetkihasználáson kell javítanunk.

Olvasói sztorik