NB I

Carrillo, Nikolics, Bódi és Kitl a legjobb

Tíz kategóriában osztott díjakat az MLSZ a RangAdó gálán; Gera és Böde elismerés nélkül maradt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Magyar Labdarúgó Szövetség június 1-jén, hétfőn tartja éves díjátadóját. Idén tíz kategóriában adnak át díjakat a hazai labdarúgás legjobbjainak, közülük nyolc kategóriában szavazást követően alakult ki a végeredmény (a két kivétel a Fair Play-díjas és a gólkirály).

Az eseményekről folyamatosan frissülő cikkünkben számoltunk be az MLSZ edzőközpontjából, Telkiből!

A díjátadó gála véget ért, köszönjük figyelmüket.

A közönség az év legjobb játékosának Bódi Ádám kapta, ami azért érdekes, mert két ferencvárosi, Gera és Böde is jelölt volt.

A szurkolói szavazás eredményeként átadták az NB I legszebb góljának szerzője, a debreceni Varga József részére is a díjat.

A gólkirály a 21 találatot elérő Nikolics Nemanja, a bajnok Videoton csatára lett.

A férfi NB I legjobb játékosa: Nikolics Nemanja (Videoton). Hajdú B. István elmondta, hogy a díjazott orvosi vizsgálaton van, minden bizonnyal Lengyelországban, a varsói Legia csapatánál.

A női NB I legjobb játékosa: Mosdóczi Evelin (Ferencváros). A hajdú-bihari származású játékos reméli, hogy a bajnokság után szerdán a Magyar Kupa döntőjében is legyőzik az MTK-t.

Laár András produkciójával folytatódik a műsor.

Nyilasi Tibor, az MLSZ elnökségi tagja adta át az év férfi felfedezettjének járó díjat Kitl Miklósnak (Kecskeméti TE), aki éppen ma ünnepli 18. születésnapját.

Az év női felfedezettje: Magyarics Zoé (Viktória FC)

Szilágyi György, az MLSZ Etikai és Fair-play Bizottságának elnöke ismertette, hogy a bajnokság legsportszerűbb csapata is az MTK lett. Domonyai László klubigazgató szerint a sajátos klubkultúra elismerése, hogy az elmúlt öt évben ők kapták ezt az elismerést.

A legjobb edzőnek járó díjat Dárdai Pál szövetségi kapitány adta át Joan Carrillónak, a bajnoki arany-, illetve Magyar Kupa-ezüstérmes Videoton trénerének.

A legjobb játékvezető: Solymosi Péter.

12.18: A díjakat Csányi Sándor és Berzi Sándor adja át.

12.14: Néhány percet csúszott a kezdés, de Takács Rita és Hajdu B. István műsorvezetők köszöntője és bevezetője után kezdetét vette a ceremónia. Elsőként Polyák Lilla színművésznő előadását hallgathatja meg a közönség.

Az elmúlt idény legszebb első osztályú góljának járó elismerést, és az év legjobb magyar labdarúgójának járó díjat a szurkolók szavazatai alapján osztják ki, az év legjobb játékvezetőjét a bizottság tagjainak szavazatai alapján, az NB I legjobb edzője, az év játékosa, az NB I felfedezettje, az NB I legjobb női játékosa, a NB I női felfedezettje elismeréseket pedig az élvonalbeli együttesek képviselőinek (a legfiatalabb és legidősebb játékos, a csapatkapitány és a vezetőedző) szavazatai alapján ítélik oda.

Az egyes kategóriák döntősei

Az NB I legjobb játékvezetője: Erdős József, Iványi Zoltán, Solymosi Péter

Az NB I legjobb edzője: Bekő Balázs (Kecskeméti TE), Joan Carillo (Videoton FC), Thomas Doll (Ferencváros)

Az év legjobb magyar labdarúgója: Bódi Ádám (Debrecen), Böde Dániel (Ferencváros), Gera Zoltán (Ferencváros)

Az NB I férfi felfedezettje, férfi: Balogh Norbert (Debrecen), Kitl Miklós (Kecskeméti TE), Sallai Roland (Puskás Akadémia)

Az NB I legjobb férfi játékosa: Gera Zoltán (Ferencváros), Juhász Roland (Videoton FC), Nikolics Nemanja (Videoton FC)

Az NB I felfedezettje, női: Krascsenics Petra (Ferencváros), Magyarics Zoé (Viktória FC), Szakonyi Emese (Viktória FC)

Az NB I legjobb női játékosa: Mosdóczi Evelin (Ferencváros), Pádár Anita (MTK Hungária), Szabó Viktória (Ferencváros)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik