NB I

Tíznél nem lesz több külföldije a Fradinak

Azt viszont Orosz Pál vezérigazgató nem garantálja, hogy minden esetben megfelelnek az MLSZ légiós-szabályának.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az FTC Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál adott interjút a Magyar Lelátónak. A klub első embere elmondta: jövőre nagyobb költségvetéssel dolgozhat az Európa Ligában induló együttes, bár kérdéses, hogy az MLSZ által meghatározott légiós-korlátozásoknak meg tudnak-e felelni, s így sikerül-e extrabevételhez jutniuk a szerencsejáték-pénzekből.

– Azt szoktam mondani, és mondom most is, nem csak, mint a Fradi vezérigazgatója, hanem mint az NB I-es bizottság elnöke is, hogy vannak olyan klubok, amelyeknek az kell, hogy legyen a céljuk, hogy megnyerjék a bajnokságot, és nemzetközi szintre kerüljenek. Mások az első osztály stabil résztvevői szeretnének lenni, és adott esetben játékosok kineveléséből és továbbadásából szeretnének pénzt keresni. Abban az esetben, ha valakik betartják az MLSZ feltételrendszerét, akkor szép összeghez juthatnak, de nyilvánvalóan ez egy ösztönzőrendszer, így mínusz pontokkal, büntetéssel nem jár a be nem tartása. Mérlegelni kell tehát azt, hogy mi a klub célja és aszerint lehet döntést hozni – mondta Orosz Pál a magyarlelato.com arra irányuló kérdésre, hogy vajon a Fradi be tudja-e tartani az MLSZ által meghatározott légiós szabályt.

Mint kiderült, a klubnak nagyobb lehet a jövő évi költségvetése, de az kérdéses, hogy a légiósszám-korlátozással megnyerhető összegeket is megkapja.

– Az MLSZ pénzekkel nagyobb költségvetésünk lehet. A tévés-, illetve az előbb említett esetleges szerencsejáték-pénzekből nagyobb összegeket kaphatunk. A tíz fő per keretben limitált külföldiek számának biztosan meg fogunk felelni. Azt, hogy minden esetben megfelelünk-e annak, hogy csak öt lépjen közülük pályára, azt nem tudom garantálni. Ahhoz, hogy igazán komoly pénzekhez jusson a csapat az kell, hogy bekerüljünk az EL-csoportkörbe. Itt már milliárdos összegekről beszélhetünk forintban kifejezve. A Bajnokok Ligája csoportkörében ha valaki ijedtében nyer egy meccset, az ötszázmillió forinttal gazdagodik. Hihetetlen összegekről beszélhetünk. Magyarországról egy stabil Európa Ligás csapatnak úgy ötmilliárdos költségvetésre lenne szüksége.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik