NB I

Matyi Dezső: „Ennyi volt a pécsi focinak”

A PMFC tulajdonosa nem tudja, hogyan fognak elszámolni a döntésükkel a szövetség illetékesei.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Pécs 2-1-re győzött a Nyíregyháza ellen az élvonal utolsó (30.) fordulójának péntek esti nyitómeccsén. Mivel egyik csapat sem kapta meg az NB I-es induláshoz szükséges licencet, így ez volt mindkettőnek az utolsó meccse a legjobbak között, a következő idényben a harmadosztályban folytathatják. A szurkolók a mérkőzésen szinte végig hangosan szidták a magyar szövetséget.

A lefújás után Matyi Dezső, a PMFC tulajdonosa nyilatkozott a Duna Televíziónak.

– Azt gondolom, hogy futballról nagyon nehéz beszélni Magyarországon. Az MLSZ elvileg a magyar szurkolókért és a labdarúgásért van, ezt a gyalázatos döntést mégis meg tudta hozni. A hétfői nap tökéletes lesz arra, hogy mindenki kiterítse a kártyáit, és megláthassák a szurkolók is az elutasítás okait, akkor kiderül, hogy nem beszélhetünk futballról. Kívánom a miniszterelnöknek, hogy amit a magyar futballal akar, azt el tudja érni, de ahhoz a megfelelő embereket kell a megfelelő pozícióba ültetni – kezdte Matyi Dezső.

– A Magyar Labdarúgó Szövetségnek nagyon nehéz lesz a lelkiismeretével elszámolnia, és ha ők a magyar futballhoz tevékenyen akarnak hozzájárulni, akkor ezekkel a döntésekkel nem nagyon tudom, hogyan tudnak elszámolni. Nagyon nehéz fociról beszélni, ennyi volt a pécsi focinak. Egyet tudok mondani: nézzék meg ezt a két csapatot, amelyik ma a pályán volt, nézzék meg az edzőket, Mátyus Jánost, vagy Robert Jarnit, akik letettek a magyar futball asztalára valamit. Nagyon fontos, hogy ne csak szövegeljünk, de tetteket is tegyünk le.

– Nézzék meg ezt a két csapatot, akiket megaláztak, hiszen a játékosoknak nincsen munkahelyük, és úgy küldték ki őket a pályára. Meg fogja tudni mindenki az okokat, nyilvánosságra lesznek hozva. Úgy gondolom, mi mindent megtettünk, és majd az emberek és a jogászok utána eldöntik… Azt gondolom, hogy büszke lehetek arra, amit a pécsi futballért tettem, sajnos az én lehetőségeim, és a mások által biztosított lehetőségek eddig terjedtek – mondta végül Matyi Dezső.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik