NB I

Mégsem lesz belháború a Vasasnál

A klubelnök megígérte, hogy a labdarúgók megkapják az ötvenmillió forintos hozzájárulást.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Rangadó.hu közelmúltbeli értesülése szerint Markovits László, a Vasas SC elnöke a labdarúgók NB II-es elsőségének biztossá válása után azt mondta Jámbor János főtámogatónak, hogy az élvonalbeli szezonban a Vasas FC nem kapja meg az ötvenmillió forintos hozzájárulást a sportklubtól, hiszen a tévés- és a szerencsejátékpénznek köszönhetően bőségesen jut nekik központi forrás. Jámbor erre állítólag kijelentette, hogy ha egy nap leforgása alatt nem gondolja meg magát az elnök, akkor azonnal távozik a Fáy utcából, és persze viszi a pénzét is…

Hogy nem alaptalan az információnk, arra bizonyíték a Vasas SC honlapjának szerdai beszámolója a szurkolói találkozóról.

„Markovits László elmondta, hogy az elmúlt hétvégén felröppent találgatások ellenére a Vasas Sport Club továbbra is kőbe vésett dolognak tekinti a 2014. március 19-i közös közleményük tartalmát Jámbor Jánossal. A megállapodás arról szólt, hogy az élvonalba való feljutás esetén ismét tárgyalóasztalhoz ülnek a felek, erre a csütörtöki napon sor fog kerülni, hogy a közlemény szellemében új megállapodás szülessen a két fél között.”

Markovits egyébként elmondta azt is, hogy jelen pillanatban Jámbor János kérésének és döntésének megfelelően még mindig a Vasas SC a százszázalékos tulajdonos a labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaságban. Ennek egyetlen oka, hogy a régi kötelezettségek teljes lezárása még folyamatban van.

A Vasas Sport Club az idei szezon kapcsán a közleményben foglaltaknak megfelelően a létesítmény biztosításán túl évi ötvenmillió forinttal járul hozzá a labdarúgócsapat működtetéséhez. Jámbor Jánossal úgy egyezett meg a klub, hogy ennek a kifizetése a szezon végén történjen, húszmillió forint már átadásra is került, a fennmaradó összeg folyósításáról pedig a két fél megállapodott, így ebben az ügyben sincs nyitott kérdés.

Természetesen a stadionkérdés sem maradhatott ki a témák közül: Markovits elmondta, hogy a miniszterelnöki találkozóra még nem került sor, ezért végleges tájékoztatást nem tud nyújtani, de továbbra is reális célnak tartja, hogy lelátókkal teljesen körbezárt stadion épüljön a 2016–2017-es szezonban.

Ezt figyelembe véve a következő szezon kapcsán egyeztetnek az MLSZ-szel a jelenlegi stadion licence ügyében, hiszen mindenkinek az a célja, hogy jövőre a Vasas és az MTK az Illovszky-stadionban játszhassa hazai mérkőzéseit az élvonalban.

Markovits László kiemelte, hogy az MLSZ munkatársai nagyon segítőkészen és megfelelő empátiával állnak ehhez a kérdéshez, hiszen ez egy egyedi szituáció, ahol ésszerű kompromisszumra lesz szükség a döntéshozókkal, annak érdekében, hogy a fővárosi csapatok az átmenetben zökkenőmentesen játszhassák a mérkőzéseiket és hatékonyan legyenek a források felhasználva.

Bizonyos kritériumoknak azonban mindenképpen meg kell felelnie a jelenlegi stadionnak, ilyen például az eredményjelző cseréje, további székek felszerelése, illetve a világítás korszerűsítése, amelynek el kell érnie az 1200 luxos határértéket.

Olvasói sztorik