NB I

Nikolics nem lenne gólkirály a franciáknál

A vajdasági támadó Ibrahimovic előtt végezne, a németeknél, és a lengyeleknél verné a mezőnyt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mint ismert, a Videoton válogatott támadója, Nikolics Nemanja nem marad a Videotonban, mert a klub nem tudta (és/vagy nem akarta) megadni az általa kért 20 ezer eurós havi fizetést. A vajdasági csatárt több külföldi klubbal is szóba hozták, állítólag Lengyelországból a varsói Legia, Franciaországból pedig a Bordeaux kereste meg. Nikolicsnak egyébként vannak még kérői a Bundesliga 2-ből is, de a német csapatok kilétét egyelőre nem hozták nyilvánosságra. A 28 éves játékosnak lejár a szerződése, így ingyen távozhat, ami igencsak megkönnyítheti a váltást.

Nikolics eddig 21 találatot szorgoskodott össze az NB I idei kiírásában. A Rangadó.hu utánanézett, hogy ezzel a terméssel a már említett bajnokságok góllövőlistáján hányadikként végezne. Persze pontosan tudjuk, hogy lényegesen jobb, színvonalasabb ligákról beszélünk, mint a magyar, de a mérkőzések száma is több külföldön.

Franciaország, Ligue 1

A húszcsapatos francia élvonalban 38 mérkőzésen kell bizonyítaniuk a csapatoknak. A Bordeaux erős középcsapatnak számít a gallok ligájában, legjobb góllövője az uruguayi Rolan, aki 13 alkalommal volt eredményes az idei kiírásban. Ezzel messze elmarad a góllövőlista élmezőnyétől. Nikolics egyébként a harmadik helyen állna. Alexander Lacazette (Lyon) 27, míg André Perre Gignac (Marseille) 21 alkalommal talált az ellenfelek hálójába. Az viszont figyelemreméltó, hogy ezen a képzeletbeli listán a svédek klasszisa, Zlatan Ibrahimovic előtt végzett.

Lengyelország, Ekstraklasa

A Legia Warszawa a lengyel liga egyik meghatározó együttese, amely a Lech Poznannal küzd a bajnoki címért. A csapatok már a rájátszásban járnak, de csak az alapszakasz küzdelmeit figyelembe véve Nikolics lenne a gólkirály. A lengyel élvonal alapszakasza harminc fordulóból áll, akárcsak az NB I. A vajdasági csatár hat góllal előzte volna meg Wilczeket, aki a Piast Gliwice együttesét erősíti. A Legia legeredményesebb játékosa a portugál Orlando Sá, 11 találattal. Érdekes, hogy Nikolics éppen az ő pótlására érkezne a varsóiakhoz.

Németország, Bundesliga 2

A német másodosztály – csakúgy, mint a Bundesliga – 18 csapatos, ami azt jelenti, hogy 34 találkozóból áll egy idény. Mivel klubokat nem tudunk megnevezni, ezért csak a góllövőlistát vesszük alapul, amit Nikolics 21 találattal nagyon simán nyerne. A német második vonal mezőnye erős, a csapatok együtt vannak, a találatok pedig eloszlanak. A mesterlövészek tabelláját a Karlsruhe támadója, Hennings vezeti, aki eddig 14 alkalommal volt eredményes.

Olvasói sztorik