NB I

Gera szerint túlzó a különbség

A Ferencváros rutinos játékosa örül, hogy magabiztosan nyertek a Videoton elleni fináléban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Videoton elleni 4-0-s sikert megelőzően a Ferencváros legutóbb 2004-ben nyert aranyérmet a Magyar Kupában. Egyetlen játékos szerepelt mindkét alkalommal a csapatban: Gera Zoltán. A rutinos középpályás a szerda esti meccs után elmondta: szerinte túlzó a különbség, de örül, hogy ilyen magabiztosan győztek.

– Az első félidőben szerintem megleptek bennünket azzal, hogy más felállásban játszottak, más taktikával, és tényleg volt két-három lehetőségük, amelyekből gólt rúghattak volna – magyarázta Gera Zoltán. – A szünetben sikerült rendeznünk a sorokat, az edzőnk elmondta, min kell változtatnunk. Szerettük volna a második félidőt jobban kezdeni, dominálni, és be is jött, amit terveztünk. Jól reagáltunk ellenfelünk taktikai változtatására, de az eredmény szerintem túlzó, négy gól nem volt a két csapat között, de örülök, hogy ilyen magabiztosan nyertünk.

Ez a siker kétségtelenül mérföldkő a Fradi legújabb kori történelmében. Gera hangsúlyozta: nagyon jó kezekben van a klub, a csapat pedig nagyszerűen fejlődik.

– Nagyszerű érzés, hogy tizenegy év után sikerült kupát nyernie a klubnak, és pont most, amikor visszatértem, ez mindenképpen óriási dolog számunkra. Örülök, hogy ilyen szép stadionban játszhattuk a döntőt, soha rosszabb visszatérést az én szempontomból. A szurkolók nagyon hosszú ideje vártak arra, hogy újra valamilyen trófeát nyerjen a csapat. Az előző siker óta a klub megjárta a másodosztályt is, komoly problémák voltak, most viszont nagyon jó kezekben van a Fradi, a csapat pedig nagyszerűen fejlődik – vélekedett Gera Zoltán.

https://www.youtube.com/watch?v=hFo8CwAt5aw

Olvasói sztorik