NB I

Többen is távozhatnak Pécsről

A PMFC játékosainak zömét élő szerződés köti a klubhoz, amely néhány esetben opcióval rendelkezik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A bajnoki szezonból már csak három forduló van hátra, és bár jelen pillanatban a pécsi szurkolók elsősorban az eredményekre, a tabellán elfoglalt helyezésre koncentrálnak, de sokan már azt is nézik, milyen változások várhatóak majd a játékoskeretben – írja a bama.hu.

Ideális volna, ha a nyári szünetben nem lenne óriási jövés-menés, nem kellene nyolc-tíz embert cserélni, mert az mindig a teljesítmény rovására megy ősszel. Úgy tűnik, ilyesmi nem is várható a csapatnál, a keret tagjainak zömét ugyanis élő szerződés köti a klubhoz.

A szerződéssel rendelkezők között van a horvát Andrej Csausics is, aki a Honvéd elleni bajnoki meccsen keresztszalag-szakadást szenvedett a bal térdében, így elkerülhetetlen a műtét. A beavatkozásra nemsoká sort kerítenek, a felépülése viszont rengeteg időt vesz igénybe, a hírek szerint nyolc hónapot kell kihagynia, vagyis jövő januárban, a felkészülés kezdetén csatlakozhat a csapathoz.

Kilenc játékosnak jár le a nyáron a szerződése, és a jó teljesítményük miatt előfordulhat, hogy más csapatok szeretnék elcsábítani őket. Ilyen például a 26 éves csapatkapitány, Szatmári Lóránd.

Márkvárt Dávidnak is lejár a szerződése, de a hosszabbításra opciója van a klubnak. A húszéves középpályás kijelentette, hogy magyar élcsapathoz szeretne igazolni. Hogy mikor, arról nem esett szó. Idén nyáron lejár a szerződése Balogh Bélának (opciója van a klubnak a hosszabbításra), Danijel Romicsnak, Gőcze Gergőnek (opció), Horváth Adriánnal, Kővári Róbertnek (opció), Nagy Józsefnek és Rácz Ferencnek (opció) is.

Olvasói sztorik