NB I

Nagy lépést tett a bennmaradás felé a Pécs

A PMFC a remekül játszó Pauljevics vezérletével 2-0-ra győzött a Lombard Pápa vendégeként.
OTP Bank Liga, 27. forduló
Lombard Pápa Termál FC – Pécsi MFC-Matias 0-2 (0-0)
Pápa, 500 néző. Játékvezető: Vad II
Pápa: Szűcs L. – Jagodics B., Nagy T., Bogunovics, Csizmadia – Csilus T. (Pongrácz, a szünetben), Sluka, Randelovics, Völgyi (Vankó, 58.) – Popin (Waltner, 68.), Seye. Edző: Kovács László
PMFC: Polekszics – Horváth A., Ojdanics, Balogh B., Uzoma – James, Márkvárt – Weitzer (Heffler N., 75.), Pauljevics (Frank, 90.), Szatmári – Markrijev (Fröhlich, a szünetben). Edző: Robert Jarni
Gólszerzők: Pauljevics (55.), Fröhlich (78.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Kiesési rangadót rendeztek Pápán: a Pécs látogatott a sereghajtó otthonába az élvonal 27. fordulójában.

A 13. percben Weitzer beadásába Ojdanics még bele tudott érni, de a pápai védők az utolsó pillanatban szögletre mentettek. A vendégek léptek fel támadólag, a Lombard csak távoli kísérletekkel próbálkozott. A 19. percben például Bogunovics lőtt 28 méterről, de a veszélyesen szálló labdát Polekszics vetődve fogta. A 26. percben egy pécsi szabadrúgás után Makrijev fejelt a léc fölé hét méterről. Három perccel később Szatmári labdáját Weitzer fejelte kapura, Szűcs Lajos azonban nagyon nyújtózva hárított. Vendégfölény jellemezte az első felvonást, de gól nem született.

A játék képe a szünet után sem változott. Az 52. percben egy hazaadásra Polekszics mozdult ki, de a labda egy főcsomón irányt változtatott. Ezt használta volna ki Seye, de a montenegrói kapus korrigálta a hibát. Három perccel később Pauljevics betört a tizenhatoson belülre, majd egy csel után a jobb felső sarokba bombázott 14 méterről. Szűcs Lajos ugyan jó irányba vetődött, de ezt ő sem érhette el, óriási gól volt (0-1).

A 66. percben Pauljevics a tizenhatosra betörve három hazai játékos között is elcikázott, az utolsó ember azonban buktatta, de a büntető elmaradt. A 79. percben Pauljevics adott remek labdát középre, amelyet a csereként pályára lépő Fröhlich néhány lépés után, 12 méterről a kapuba lőtt (0-2). A 83. percben Szatmári került helyzetbe a jobbösszekötő helyén, 11 méterről leadott lövése azonban a keresztlécről pattant ki – tudósított a PMFC honlapja.

A pécsiek kulcsfontosságú győzelmet arattak egyik közvetlen riválisuk otthonában, és bár matematikailag még nem mondhatják el magukról, hogy bennmaradtak, lényegében már megmenekültek a kieséstől.

– Gyenge mérkőzés volt, mindkét csapat gyengén teljesített. Az első félidőben szinte kizárólag mezőnyjáték zajlott a pályán, a kapuk nem is forogtak veszélyben. A második felvonásban egy szép góllal megszerezte a vezetést a Pécs. A hazaiak játékában előrefelé nem volt átütő, nem is igen lőttek kapura. A Pécs gyorsabb futballt játszott, megpróbált támadásokat vezetni, illetve azokat befejezni – mondta a Rangadó.hu szakértője, Marton Miklós, a Pápai ELC U21-csapatának edzője.

Olvasói sztorik