NB I

Teljes fűcsere lesz Felcsúton

A bajnokság végén kezdik a játéktér fűtakarójának és vízelvezető-rendszerének teljes cseréjét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A legendás Omega zenekar Beat-Mise koncertjei az Oratórium-előadás szabadtéri változatai. Mindegyik valamiért, vagy valakiért szól, a tervek szerint az idei nyáron nyolc alkalommal.

A második helyszínt egy véletlen hozta: Kóbor János 2014 júliusában Dunai Antal meghívására ellátogatott a Pancho Arénába, ahol megtekintették a portugál–magyar U19-es Európa-bajnoki mérkőzést. A játék nem kötötte le őket, de a templomi szépségű stadion annál inkább.

Ekkor fogant a gondolat, hogy a Pancho Aréna csodálatos helyszíne lehetne az egyik Beat-Mise koncertnek, például a régi Népstadion emlékére. Az együttes menedzserével felkeresték az aréna igazgatóságát, ahol közölték, hogy ilyen eseményre nem tudják bérbe adni a stadiont, a játéktér védelme miatt.

Néhány héttel később felajánlottak egyetlen egy időpontot: 2015. június 13-at, ugyanis a bajnokság befejeztével haladéktalanul megkezdik a játéktér fűtakarójának és vízelvezető rendszerének teljes cseréjét. Ismert, hogy ezen a napon rendezik a Finnország–Magyarország Európa-bajnoki selejtezőmérkőzést, amelyet a koncertre látogatók óriáskivetítőkön tekinthetnek meg.

Az eseményt az Omega Management rendezi és szervezi. A június 13-i Beat-Misét a Pancho Aréna névadója, Puskás Ferenc, valamint megálmodója és tervezője, Makovecz Imre emlékére szenteli. Az esemény létrehozásában semmilyen szerepe nem volt és nem is lesz a politikának – áll az Omega közleményében.

Olvasói sztorik