NB I

Simicska kiszállt a felcsúti fociból

A Puskás Akadémia támogatóinak harmada hirtelen eltűnt az intézmény szponzorfaláról.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Nem támogatják már a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiát a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó vállalatok. Legalábbis erre következtethetünk abból, hogy az akadémia honlapján szereplő listáról az összes korábban ott szereplő Simicska-cég lekerült. Míg február közepén a Közgép, a Hír TV, és Pro-Aurum Zrt. is a büszke támogatók között volt, jelenleg a három vállalatból már egyik nevével sem találkozhatunk – írja a Figyelő.

A lista amúgy is szellős lett: a korábbi 47 vállalat és magánszemély harmada – úgy tűnik – ma már nem támogatja a PFLA-t. Simicska mellett a másik nagy távozó Demján Sándor, aki eddig nem csak magánszemélyként, de az érdekeltségébe tartozó Trigránit Zrt-n keresztül is szponzorálta az akadémiát, úgy fest azonban ennek mostanra vége. Távozott a Coca-Cola, a BÁV Zrt. az FGSZ és több más kisebb vállalat is.

Nem biztos, hogy van jelentősége, de a lista sorrendjét is átalakították: míg eddig a Mollal indult a felsorolás, az olajipari céget pedig az OTP követte, most a Mészáros és Mészáros Kft. neve áll az első helyen. A távozók ellenére több mint harminc cég továbbra is kitart az akadémia mellett, továbbra is találkozhatunk a szponzorfalon mások mellett a Duna Aszfalt, a CBA, Búzakalász 66 Felcsút Kft. és a miniszterelnök édesapjának cégeivel is.

Olvasói sztorik